Rize İHH Yetimlere İftar Verdi

Rize İHH Yetimlere İftar Verdi
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Rize Şubesi tarafından dünya yetimler buluşması adı altında düzenlenen iftar programında Rize'deki yetimler ve ailelerine iftar verildi.

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Rize Şubesi tarafından Zehra Usta Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nde düzenlenen iftar programına yetimler ve aileleri ile birlikte, Rize İHH Şube Başkanı Yusuf Korkmaz, Şube Koordinatöre Fahri Alkan, Şube Yetim Birim Sorumlusu Hulisi Aşçı, Şube Sekreteri Recep Kaplan, Mülteci Sorumlusu Mehmet Bir, Zehra Usta Özel Eğitim Uygulama Merkezi Okul Müdürü Mehmet Sadık Cengiz ve vatandaşlar katıldı. Program sonunda yetimlere bayramlık hediyeler dağıtılırken, iftara katılan vatandaşlar da geceye destek verdi.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İslam coğrafyasından yaşanan zulümler nedeniyle Müslümanlara dua edildi, akşam ezanının okunmasıyla birlikte hep birlikte iftarlar açıldı.

rize-ihh-yetimlere-iftar-verdi.jpg

Program hakkında açıklama yapan İHH Rize Şubesi Yetim Birim Sorumlusu Hulisi Aşçı, Ramazan ayında ikinci kez iftar programı düzenlediklerini kaydederek, ilk iftarın Nepal Müslümanları için yapılan İslam Kültür Merkezi dolayısıyla Türkiye’de Rize ile birlikte 22 ilde ortaklaşa düzenlendiğini ifade etti. İkinci iftarlarını yetim ve aileleri için düzenlediklerini kaydeden Aşçı, Rize İHH olarak Rize’de 35, dünya genelinde ise 150 dolayında yetime yardımcı olduklarını söyledi.

Rize İHH olarak son 2 yılda 8 tır yardımda bulunduklarını kaydeden Aşçı, İHH’dan desteğini esirgemeyen hayırsever vatandaşlara teşekkür etti.

hulisi-asci.jpg

Rize İHH Şube Başkanı Yusuf Korkmaz ise yaptığı açıklamada, İHH tarafından Dünyanın her tarafında yetim buluşması yapıldığını Rize İHH olarak da kendilerinin buna destekçi olduklarını söyledi.

Korkmaz, 2 yıl içinde Rize’den Dünyanın dört bir yanındaki Müslüman kardeşlerine ulaştırmak üzere 8 tır yardımında bulunduklarını belirterek İHH olarak bu yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Rize İHH olarak yardım çalışmalarının devam edeceğini sözlerine ekleyen Rize İHH Şube Başkanı Yusuf Korkmaz, 2 Afrika ülkesi için 10 Bin Avro tutarındaki su kuyularının da yaptırılmasını üstlendiklerini kaydederek önümüzdeki günlere bu çalışmayı da sonlandıracaklarını ifade etti.

yusuf-korkmaz-001.jpg

rize-ihh-yetimlere-iftar-verdi-(1).jpgrize-ihh-yetimlere-iftar-verdi-(2)-001.jpgrize-ihh-yetimlere-iftar-verdi-(3).jpg

rize-ihh-yetimlere-iftar-verdi-(4).jpgrize-ihh-yetimlere-iftar-verdi-(5).jpgrize-ihh-yetimlere-iftar-verdi-(6).jpg

rize-ihh-yetimlere-iftar-verdi-(7).jpg