Rize İhtisas Merkezi Yemen'e Sessiz Kalmadı

Rize İhtisas Merkezi Yemen'e Sessiz Kalmadı
Rize Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezinde kısa süreli Hizmet içi Eğitim Kursuna devam eden Kursiyerler Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfınca başlatılan "Yemen'e sessiz kalma" yardım kampanyasına destek verdi.

Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısına İl Müftüsü İsmail Yalçın, İhtisas Merkezi Müdürü Mehmet Bilgin, İl Müftü Yardımcısı Naci Çakmakçı ve kursiyerler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Bilgin, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfınca yürütülen “Yemen’e Sessiz Kalma” kampanyası çerçevesinde İhtisas Merkezimizde Hizmet içi Eğitim Kursuna katılan kursiyerlerle Yemen’de yaşanan zulme duyarsız kalmayarak "Yemen'e Sessiz Kalma" yardım kampanyasına toplanan 8.000 TL ile destek verdiklerini söyledi.

mehmet-bilgin-002.jpg

Yemen'de iç savaş nedeniyle temel gıda ve tıbbi malzeme ihtiyacının had safhada olduğunu söyleyen İl Müftüsü İsmail Yalçın, özellikle ülke genelinde halkın her kesiminin sahiplendiği ve bağışta bulunmak için adeta birbiriyle yarıştığı “Yemen'e Sessiz Kalma” yardım kampanyasına destek veren kursiyerlere teşekkür etti.

ismail-yalcin-009.jpg

Türkiye Diyanet Vakfı’nın yurt içi ve yurt dışı faaliyetleri ve Rize’de yürütülen faaliyetler hakkında bilgi veren İl Müftü Yardımcı Naci Çakmakçı ise, Türkiye Diyanet Vakfı’nın bütün dünya coğrafyasındaki mağdur ve mazlumların yanında olan bir iyilik hareketi olduğunu vurgulayarak 43 yıllık tecrübesi ile şefkatli milletimizin yardımlarıyla günden güne büyüdüğünü ifade etti.

naci-cakmakci-002.jpgrize-muftu-yusuf-karali-dini-yuksek-ihtisas-merkezinde-ki-kursiyerlerden-yemene-sessiz-kalma-yardim-kampanyasina-destek-(1).jpgrize-muftu-yusuf-karali-dini-yuksek-ihtisas-merkezinde-ki-kursiyerlerden-yemene-sessiz-kalma-yardim-kampanyasina-destek-(2).jpg