Rize İl Jandarma Komutanı Değişti. İşte Komutan Dedebağı'nın Yeni Görev Yeri

Rize İl Jandarma Komutanı Değişti. İşte Komutan Dedebağı'nın Yeni Görev Yeri
Rize İl Jandarma Komutanı Kd. Albay Hakan Dedebağı Erzincan İl Jandarma Komutanlığına atandı. Rize'nin yeni jandarma komutanı ise Diyarbakır'dan gelecek.

Jandarma Genel Komutanlığına mensup bazı general ve albayların emekliliğe sevki, bir üst rütbeye terfileri ve yeni göreve atanmalarına ilişkin kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı.  2017 yılı kararnamesi ile Rize İl Jandarma Komutanı olarak göreve başlayan Kd. Albay Hakan Dedebağı Erzincan İl Jandarma Komutanlığına atandı. Diyarbakır İl Jandarma Komutan Yardımcısı Ali Güngör ise Rize İl Jandarma Komutanlığına atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararlara göre, Jandarma Genel Komutanlığına mensup Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Musa Çitil, Tümgeneral Fuat Güney, Tuğgeneral Vedat Çolak, Tuğgeneral Mustafa Başoğlu, Tuğgeneral Yavuz Özfidan, Tuğgeneral İbrahim Koyuer, Tuğgeneral Hüseyin Hilmi Atabay, Tuğgeneral Nuri Öztürk, Tuğgeneral Mehmet Çimen, Tuğgeneral İsmail Sıkı ve Tuğgeneral İbrahim Güven 30 Ağustos itibarıyla emekliğe sevk edildi.

Atamalara göre, 2 tümgeneral korgeneralliğe, 16 tuğgeneral tümgeneralliğe, 14 albay ise tuğgeneralliğe terfi etti.

Ayrıca, ilk defa Jandarma Genel Komutanlığına kadın general ataması yapıldı. Jandarma Genel Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Şube Müdürü Kıdemli Albay Özlem Yılmaz Tuğgeneralliğe terfi ederek Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkan Yardımcısı oldu.

Öte yandan, 69 general ve albayın yeni görevleri belli oldu. Bunların arasında Korgeneral İsmail Balıbek ve Korgeneral Hüseyin Kurtoğlu Jandarma Genel Komutan yardımcılığına atandı.

HAKAN DEDEBAĞI KİMDİR?

Jandarma Albay Hakan Dedebağı, 1973 yılında Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinde doğmuştur.  Teğmen rütbesiyle 1995 yılında Kara Harp Okulundan mezun olmuştur.

1995-2009 yıllarında çeşitli birliklerde Tim, Bölük ve İlçe Jandarma Komutanlığı görevinde bulunan Albay DEDEBAĞI; 2009 yılında Binbaşı rütbesine terfi etmiştir.

2010 yılında Iğdır Suveren Jandarma Komando Tabur Komutanı, 2012 yılında Jandarma Genel Komutanlığı Halkla İlişkiler ve Bilgi Edinme Şube Müdürlüğü görevini yürüten Albay Dedebağı; 2013 yılında Yarbay rütbesine terfi etmiştir.

Yarbay rütbesiyle; Beytepe Jandarma Okullar Komutanlığında Jandarma Meslek İçi Kurs Komutanı görevinde bulunmuş olup, 2016 yılında Albay rütbesine terfi etmiştir.

Albay rütbesiyle; Ankara İl Jandarma Komutanlığı İl Jandarma Komutan Yardımcılığı görevini yürüten Albay Dedebağı; 2017 yılı kararnamesi ile Rize İl Jandarma Komutanlığına atandı.

hakan-dedebagi-4.jpgkd-albay-hakan-dedebagi.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
4 Yorum