Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğünden Boğaz Ortaokulu Açıklaması

Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğünden Boğaz Ortaokulu Açıklaması
Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Boğaz Ortaokulu'nun 2. katında meydana gelen ve okulda eğitime yarım gün ara verilmesine neden olan zemin kalebodurlarında yükselti ile ilgili açıklamada bulunuldu.

Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Merkez Boğaz Ortaokulunda, duvar yüzeylerinde oluşan çatlaklar ve zemin granit döşeme kaplamasında meydana gelen kabarmalar ile ilgili olarak İl Özel İdare mühendislerince yerinde incelemelerde bulunulduğu kaydedildi.

Açıklamada, incelemeler sonucunda binanın kullanılmasında herhangi bir sakınca olmadığının tespit edildiğine yer verilerek, eğitim öğretim çalışmalarına ara verilmeksizin devam edileceği ifade edildi ve şunlar kaydedildi: “İl Özel İdare mühendislerince yerinde yapılan incelemeler neticesinde binanın taşıyıcı sisteminde (kolon,kiriş,döşeme) herhangi bir çatlak oluşmadığı, duvar yüzeylerinde meydana gelen çatlakların sıva çatlağı olduğu, zemin granit kaplamasında meydana gelen kabarmaların ise granitin genleşmesinden dolayı oluştuğu tespit edilmiştir. Ayrıca bina temel altı fore kazık sistemli olup günümüz teknolojisine uygun şekilde tüm güvenlik hususlarına dikkat edilerek okul binası inşa edilmiştir. Meydana gelen granit kabarmaları ve sıva çatlak kısımları aslına uygun şekilde yeniden yapılacaktır. Tüm bu hususlar göz önüne alındığı zaman binanın kullanılmasında herhangi bir sakınca olmadığı görülmüştür. Okulumuzdaki eğitim öğretim çalışmaları aksamadan devam etmektedir.”

İLGİLİ HABERİMİZ

Rize Boğaz Ortaokulunda Eğitime Yarım Gün Ara Verildi