Rize İl Milli Eğitim Müdürü Koçak, Ceza Hayvan Sevgisinden Değil Emirlere Kasıtlı Uymamasından

Rize İl Milli Eğitim Müdürü Koçak, Ceza Hayvan Sevgisinden Değil Emirlere Kasıtlı Uymamasından
Rize İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcılığı yaptığı dönemde Rukiyye Yılmaz'ın hayvan sevgisi nedeniyle ceza almadığını kaydetti.

Rize İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, yaptığı yazılı açıklamada, Rukiyye Yılmaz'ın Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcılığı yaptığı dönemde Yılmaz hakkındaki şikayetler üzerine sözlü ve yazılı olarak uyarıldığını, amirleri tarafından verilen emirleri kasıtlı olarak yerine getirmediğinden kaynaklandığını belirterek, “Habere konu olan olay, Rukiyye Yılmaz ile ilgili Müdürlüğümüze gelen şikayet dilekçeleri üzerine yapılan idari işlemden ibarettir. Kendisine yapılan uyarılardan sonra yürütülen inceleme sonucunda gerçekleşen idari ve disiplin işlemidir. Hukuki süreç devam etmektedir.

Habere konu olduğunun aksine; Rukiyye Yılmaz’a verilen cezanın hayvan bakım ve yaralı hayvanların korunması ile ilişkili olmayıp; kurum amirinin sözlü ve yazılı uyarılarını dikkate almadan davranışında ısrarcı olması, çalıştığı kurumun huzur, sükun ve çalışma düzenini bozduğu ve amirleri tarafından verilen emirleri kasıtlı olarak yerine getirmemesinden kaynaklıdır.” dedi.