Rize İl Müftü Vekili Çakmakçı: "Rize, Kurbanını Paylaştı. Rizeliler 3127 Kurban Hissesi Bağışıyla Hayr Yarışında Öncü Oldu"

Rize İl Müftü Vekili Çakmakçı: "Rize, Kurbanını Paylaştı. Rizeliler 3127 Kurban Hissesi Bağışıyla Hayr Yarışında Öncü Oldu"
Rize İl Müftü Vekili Naci Çakmakçı, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde gerçekleştirilen 2019 yılı Vekaletle Kurban Kampanyasında Rizelilerin hayrda birbirleriyle yarıştığını ve yoğun bir katılım sağlandığını kaydetti.

Rize İl Müftü Vekili Naci Çakmakçı, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde 'Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş' sloganı ile gerçekleştirilen 2019 yılı Vekaletle Kurban Kampanyasında kardeşlerini unutmayan Rizelilerin 3127 Kurban hissesi bağışıyla hayır yarışında öncü olduğunu ifade etti.

İl Müftü Vekili Çakmakçı, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde gerçekleştirilen 2019 yılı Vekaletle Kurban Kampanyasında Rize’de yoğun bir katılım sağlandığını belirterek, bu yıl kentte geçen yılki kurban hisse bağış miktarının 442 hisse artarak yurt içi ve yurt dışı toplamda 3127 Kurban hissesinin bağışlandığını belirtti.

Kampanyaya destek olan herkese, kampanyada özverili çalışan Rize Merkez ve İlçelerdeki Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev yapan tüm personele ve Türkiye Diyanet Vakfı Rize İl ve İlçe Şube Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkürlerini ileten Çakmakçı, yaptığı açıklamada, “Sayın Valimiz Kemal Çeber'in de bağışta bulunarak destek verdiği kampanyaya, ilimizde kurum - kuruluş çalışanları, STK'lar ve halkımız bağışta bulundular. Yazılı ve görsel medyanın destekleri ile teşkilatımızın her kademesindeki personelimizin ve İlimiz geneli Vakıf Şubelerimizin Yönetim Kurulu Üyelerinin özverili çalışmaları neticesinde Rize'de farklı, renkli ve etkili bir kampanya gerçekleştirildi. Kampanya çercevesinde bu yıl personel toplantıları,istişare buluşmaları, tv, radyo programları, ilimiz ve ilçelerimizde müftülükler dışında kurban bağış noktaları açılması, kurum-kuruluş, esnaf ve STK ziyaretleri gerçekleştirildi.” dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yurtiçinde ve yurt dışında 149 ülkede kurbanların kesileceğine değinen Çakmakçı,”Dualarında Türkiye olan kardeşlerimize halkımızın emanetlerini ulaştırmak üzere Türkiye Diyanet Vakfı'mız Ülkemizden gönüllüleri 149 ülkeye gönderiyor, bizlerde İlimizden Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde öğrenim gören yabancı uyruklu beş kardeşimizi Senegal, Fildişi Sahili, Mali, Burkino Faso, Sierra Leona'ya ve İlimizden bir personelide Burindi'ye Vakfı'mızın Kurban çalışmalarına gönüllü destek olmak, kurban eti dağıtımında bulunmak yolcu ettik” diye konuştu.