Rize İl Müftüsü Doğan'ın Bayram Mesajı

Rize İl Müftüsü Doğan'ın Bayram Mesajı
Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan, bugünün Ramazan Bayramı olması dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Müftü Doğan’ın mesajı şöyle:

Bayramları fırsat bilip kin ve düşmanlıkların bir kenara atılması gerektiğini Ramazan Bayramı mesajında vurgulayan Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan, İslam coğrafyasında henüz bayramların ulaşmadığı, her tarafından âdeta “Bayram gelmiş neyime, kan damlar yüreğime” nidalarının yankılandığı yerlerde duaya muhtaç olanlara dua edilmesi gerektiğini belirterek on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerifi geride bırakmanın hüznünü, bayrama ulaşmış olmanın sevincini yaşadıklarını kaydetti.

İşte İl Müftüsü Yusuf Doğan’ın Ramazan Bayramı mesajı:

Bugün “Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş” olan on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerifi geride bırakmanın hüznünü, onu hakkıyla ede edebilmenin onurunu, bayrama ulaşmış olmanın da sevincini doya doya  yaşıyoruz.

Bugün bizler, kulluk vazifemizi yerine getirmenin haklı gururuyla bayramımızı kutluyoruz. Ramazan ayı bittiği için değil, günahlarımızın affolunduğu ümidiyle ve büyük sevaba nail olduğumuz düşüncesiyle bayram yapıyoruz.
 
Kardeşlerim!

Bayramları fırsat bilip kin ve düşmanlıklarımızı bir kenara atalım. Şeytanın tahrik ettiği hisleri ve düşünceleri yenelim. Kalbi kırık olanların gönlünü alalım. Küsleri barıştıralım. Onlara bir tebessümü çok görmeyelim. Unutulan değerlerimizi hatırlayalım. Dostlarımızın kıymetini bilelim ve yeni dostluklar kuralım. Dikenlerin kendiliğinden yetiştiği yeryüzünde güle talip olalım. Varlık sebebimiz olan anne ve babalarımızın ellerini öpelim. Hayır dualarını alalım. Bizler de onlar için her daim dua edelim, onlardan merhametimizi esirgemeyelim.
 
Bizler doyasıya bayramları yaşarken; İslam coğrafyasında henüz bayramların ulaşmadığı, her tarafından âdeta “Bayram gelmiş neyime, kan damlar yüreğime” nidalarının yankılandığı, matemle, kan ve gözyaşıyla bu günleri karşılayan kalbi kırık anaları,  mahzun kederli babaları, yetim kalmış çocukları unutmayalım. Esenliğe kavuşmaları, huzur ve mutluluğu yakalamaları için Rabbimize dua ve niyazda bulunalım.
 
Bu hissiyatla bayramınızı tebrik ediyor, bayramın hepimize ve insanlık âlemine hayırlar getirmesini Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum.