Rize İl Müftüsü Doğan'ın Kadir Gecesi Mesajı

Rize İl Müftüsü Doğan'ın Kadir Gecesi Mesajı
Rize Müftüsü Yusuf Doğan, Kadir Gecesi'ndeki ibadetin, içinde Kadir Gecesi bulunmayan bin ayda yapılan ibadetten daha faziletli olduğunu bildirdi.

İl Müftüsü Doğan, Kadir Gecesi dolayısıyla yayımladığı mesajda, insanlığa rehber olarak indirilmiş Kuran-ı Kerim'de, bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesi'ne kavuşmanın mutluluğunu ve hazzını yaşadıklarını belirtti. 

Kadir Gecesi'nin, Ramazan ayı içinde bulunan en hayırlı gece olduğunu ifade eden Doğan, şunları kaydetti: ''Bu geceye Kadir Gecesi denilmesi, şeref ve kıymetinden dolayıdır. Çünkü Kuran-ı Kerim bu gecede inmeye başlamıştır. Bu gecedeki ibadet, içinde Kadir Gecesi bulunmayan bin ayda yapılan ibadetten daha faziletlidir. Gelecek bir seneye kadar cereyan edecek olan her türlü hadiseler, Allah'ın ezeli kaza ve takdiri meleklere bu gece bildirilir. Bu gece yeryüzüne Cebrail ve çok sayıda melek iner. Bu gece tan yerinin ağarmasına kadar esenliktir. Her türlü kötülükten uzaktır. Bu müstesna gecede toplanan bütün bu lütuflar da insanın kadir ve kıymeti dolayısıyladır. Yani bu gecenin kadrinin yüce oluşu, insanın kadrinin yüceliğini temin içindir.''