Rize İl Müftüsü Naci Çakmakçı Göreve Başladı

Rize İl Müftüsü Naci Çakmakçı Göreve Başladı
Rize İl Müftülüğüne atanan Naci Çakmakçı, görevine başladı.

Resmi Gazete'nin 8 Nisan 2020 tarihli 31093 Sayı ve 2020/115 Karar Sayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Rize İl Müftüsü olarak atanan Naci Çakmakçı göreve başladı.

Bugün göreve başlayan Rize İl Müftüsü Naci Çakmakçı bir mesaj yayınladı.

Müftü Çakmakçı, Rize’nin 13. İl Müftüsü olmasını tensip buyuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’a şükranlarını sunduğu mesajında, “Önceki Müftülerimizin çalışmalarına ilaveten yeni çalışma ve projelerle bu şerefli görevi ifa etmeye çalışacağımdan hiç kimsesin şüphesi olmasın” dedi.

Müftü Çakmakcı, mesajında şunları kaydetti:

“Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla

'...Rabbim! Gönlüme ferahlık ver. İşimi bana kolaylaştır. Dilimdeki tutukluğu çöz ki sözümü anlasınlar.' (Taha /20, 25-28)

Şerefli ve manevi mesuliyeti ağır bir göreve atanmam vesilesi ile Yüce Allah’a hamd, Habib-i Edibine salat ve selam olsun.

Rize’de 13. İl Müftüsü olarak bu mukaddes vazifeye şahsımı tensip buyuran başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyefendi olmak üzere, Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ali Erbaş ve devlet büyüklerimize şükranlarımı arz ediyorum. Bu vesileyle, ilimizin ilk Müftüsü Nuh Toprak'tan günümüze kadar bu şerefli, bir o kadar da manevi mesuliyeti ağır görevi deruhte etmiş Müftülerimizden rahmeti Rahman'a kavuşmuş olanları hayırla yâd ediyor, hayatta olanlara sağlıklı, huzurlu bir ömür diliyor, hizmetleri için şükranlarımı sunuyorum.

Önceki Müftülerimizin çalışmalarına ilaveten yeni çalışma ve projelerle bu şerefli görevi ifa etmeye çalışacağımdan hiç kimsesin şüphesi olmasın. Kur'an-ı Kerim ve Hz. Peygamber'in sahih sünneti rehberliğinde, kurumumuzun tarihsel müktesebatı, kuşatıcı hizmet anlayışı ve hikmetli üslubuyla, milletçe kenetlenme ve bütünleşme ilkesi doğrultusunda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu kutsal görevi aynı samimiyetle sürdürmeye gayret göstereceğim. Bu onurlu emaneti taşırken Yüce Rabbimin yardımı ve siz değerli halkımızın dualarına talibim.

Bu vesileyle bütün insanları ilahi rahmet etrafında birleştirmeyi hedefleyen bir dinin rahmetini insanlığa en güzel yöntemlerle ulaştırmayı, Rize’mizin huzuru, refahı, birlik ve beraberliği için bizden beklenen hizmetleri hakkıyla yerine getirebilmeyi Yüce Rabbimden niyaz ediyorum."

rize-muftusu-naci-cakmakci-001.jpg

RİZE İL MÜFTÜSÜ NACİ ÇAKMAKÇI KİMDİR?

1976 yılında Rize Muradiye Köyü'nde doğdu. 1989 yılında hafızlığını Rize Pekmezli Kur’an Kursu’nda tamamladı. 1996 yılında Rize İmam Hatip Lisesinden, 2002 yılında K.T.Ü. Rize İlahiyat Fakültesi’nden, 2005 yılında Trabzon Akçaabat Darıca Eğitim Merkezi’nden mezun oldu. 1997 yılında Rize Ardeşen’de İmam Hatip olarak göreve başladı. 1998–2002 yılları arasında Rize de İmam Hatip olarak görev yaptı. 2005 yılında Rize Fındıklı ilçe vaizi olarak atandı. 2007–2010 yılları arasında Rize İl Vaizliği görevini yürütürken Din Hizmetleri ve Eğitim Şube Müdürlüğüne vekâlet etti. 05.05.2010 tarihinde Tutak ilçe Müftüsü olarak göreve başladı. 04.09.2013 tarihinde İnebolu İlçe Müftüsü olarak göreve başladı. 21.03.2016 tarihinde Rize İl Müftü Yardımcısı olarak atandı. İl Müftü Yardımcılığı görevini sürdürürken Müftü İsmail Yalçın’ın yaş haddinden emekliye ayrılması nedeniyle 15 Ocak 2020 tarihinden itibaren Rize İl Müftü Vekili olarak görev yapıyordu. Çakmakçı, evli ve üç çocuk babasıdır.