Rize İl Özel İdaresinden Yatalak Hastalara 40 Yatak Hediyesi

Rize İl Özel İdaresinden Yatalak Hastalara 40 Yatak Hediyesi
Rize İl Özel İdaresi tarafından yatağa bağımlı hastaların kullanımı için İl Sağlık Müdürlüğüne bağışlanan 40 adet ayarlanabilir karyola, Sağlık Müdürlüğünce ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.

Rize İl Sağlık Müdürlüğünce evde sağlık hizmeti alan hastaların karyola ihtiyaçları karşılanmaya devam ediliyor.

İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, “Evde sağlık hizmeti alan hastalarımızın bir kısmı maddi durumları nedeniyle ihtiyaç duydukları tıbbi cihaz ve karyola ihtiyaçlarını karşılamakta sorun yaşamaktadırlar. Rize İl Sağlık Müdürlüğü olarak bu kapsamda hizmet alan hastalara bugüne kadar 946 hasta karyolası ve ihtiyaç duydukları diğer tıbbi cihazlar konusunda tarafımızdan destek verilmiştir. Yatağa bağımlı hastalarda yatak yaralarının oluşmaması, beslenme ve bakım ihtiyaçlarının daha iyi karşılanabilmesi için ayarlanabilir hasta karyolalarının önemi büyüktür” dedi.

Tepe, “Müdürlük olarak imkânlarımız ölçüsünde hastalarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Belirtilen karyolalar SGK tarafından ödeme kapsamında olmadığı için öncelikle hastanelerimizde bulunan ihtiyaç fazlası karyolaları bu amaçla değerlendirdik sonrasında ise hayırseverlerden ve İl Özel İdaresinden aldığımız destekle bu hizmeti sürdürmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

rizede-yataga-bagimli-hastalara-karyola-destegi-(5).jpg

-İl Özel İdaresi 40 adet ayarlanabilir karyola bağışladı

İhtiyaç sahibi ve beklenti halinde tüm hastalarımıza ulaşabilmek için daha çok hasta karyolasına ihtiyacımız olduğunu belirten Tepe, şöyle devam etti: “Bu anlamda 40 adet ayarlanabilir hasta karyolasını müdürlüğümüze bağışlayan, duyarlılıkları ile bizleri ve hastaları mutlu eden Rize İl Özel İdaresine bu anlamlı desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Haslarımıza dağıtımını yaptığımız bu karyolalar ihtiyaçları bittikten sonra Müdürlüğümüze geri iade edilecek ve ihtiyacı olan başka hastaların kullanımına verilecektir.”

Hastalarımız manevi anlamda hepimizin ilgi, bakım ve şefkatine muhtaç olduklarını belirten Tepe, “Maddi anlamda yaşlı ve yatağa bağımlı hastaların çok az şeylere ihtiyaçları vardır ama o az şeylere çok ihtiyaçları vardır. Tüm Rize İl Özel İdaresi yöneticilerine bu konudaki hassasiyetlerinden ve yardımlarından dolayı çok teşekkür ediyor, tüm hayırsever vatandaşlarımızdan aynı duyarlılığı göstermelerini bekliyoruz” diye konuştu.

Tepe, “Müdürlüğümüze yapılan bu 40 adet karyola bağışı ile sıra bekleyen tüm hastalarımıza karyola desteği sağlanılmış olduğunu belirterek, hasta karyolası ihtiyacı olan yatalak hastalarımızın yakınları, aile hekimlerine veya hastanelerden taburcu olduklarında hastane doktorlarına başvurup “hasta karyolası kullanması uygundur” şeklinde basit bir yazı temin etmek suretiyle bizlere ( Evde Sağlık Hizmetleri Birimi ) başvurmaları durumunda kendilerine karyola yardımında bulunabiliyoruz” dedi.

rizede-yataga-bagimli-hastalara-karyola-destegi-(6).jpgrizede-yataga-bagimli-hastalara-karyola-destegi-(4).jpgrizede-yataga-bagimli-hastalara-karyola-destegi-(2).jpgrizede-yataga-bagimli-hastalara-karyola-destegi-(1).jpg