Rize İl Özel İdaresi'nin 2024 Yılı Bütçesi Yaklaşık 2 Katına Çıkarıldı

Rize İl Özel İdaresi'nin 2024 Yılı Bütçesi Yaklaşık 2 Katına Çıkarıldı
Rize İl Genel Meclisi'nin toplantısında, Rize İl Özel İdaresi'nin 2024 yılı bütçesi 816 milyon TL olarak kabul edildi.

2023 yılı bütçesi 420 milyon TL olan İl Özel İdaresi, 2024 yılı için bütçesini yaklaşık iki katına çıkardı. Bütçenin büyük bir kısmı, köylerde yapılacak yatırımlara ayrılacak.

Bütçenin kabul edilmesinin ardından konuşan Rize İl Genel Meclisi Başkanı Sabit Karafazlı, bütçenin ilin kalkınması ve gelişmesi için önemli bir araç olduğunu söyledi. Karafazlı, "Belirlediğimiz bütçeyle birlikte bugüne kadar köylerimizde hayata geçirdiğimiz içme suyu, yol, alt ve üst yapı gibi birçok yatırımımızı daha da arttırarak vatandaşlarımıza çağımızın gereklerine uygun daha kaliteli hizmet sunmayı hedeflemekteyiz" dedi.

Bütçenin, ilin turizm potansiyelini de artırmayı hedeflediğini belirten Karafazlı, "Turizm ve kültür alanında yapılacak yatırımlarla ilimizi daha cazip bir turizm destinasyonu haline getirmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.

Karafazlı, bütçenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, "Köydes ve yatımcı kurumlarımız üzerinden sağladığımız bütçelerle de yaptığımız hizmetleri çeşitlendirmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda 2023 yılı bütçemizin yatırıma dönüşmesi ve 2024 yılı bütçemizin şekillenmesinde emeği geçen Genel Sekreterimize, Genel Sekreter Yardımcılarımıza, Plan Bütçe Komisyonumuza, İl Genel Meclisi Üyelerimize ve Birim Müdürlerimize teşekkür ediyor, 816 Milyon TL olarak belirlediğimiz 2024 yılı bütçemizin ilimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Sabit Karafazlı başkanlığında İl Özel İdaresi 2024 Yılı Mali Bütçe görüşmelerinin yapıldığı Kasım ayı olağan toplantılarının 19. birleşimine, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Erol Bıyık, İl Genel Meclisi Üyeleri ve Birim Müdürleri katıldı.

Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Mustafa Fatih Topçu, komisyon olarak Kasım ayı boyunca sürdürdükleri çalışmalar sonucunda bütçeye son şeklini verdiklerini belirterek, Rize İl Özel İdaresi 2024 Yılı Mali Bütçesinin 816 Milyon TL olmasını öngören Komisyon Raporu ile 2024 Yılı Performans Programını mecliste okudu.

Üye görüşlerinin alınmasının ardından Meclis Başkanı Sabit Karafazlı tarafından oylamaya sunulan Plan Bütçe Komisyon Raporu ile 2024 Yılı Performans Programı oy birliği ile kabul edildi.

rize-il-genel-meclisi-toplantisinda-rize-il-ozel-idaresinin-2024-yili-butcesi-816-milyon-tl-olarak-belirlendi-1.jpg

rize-il-genel-meclisi-toplantisinda-rize-il-ozel-idaresinin-2024-yili-butcesi-816-milyon-tl-olarak-belirlendi-3.jpg

rize-il-genel-meclisi-toplantisinda-rize-il-ozel-idaresinin-2024-yili-butcesi-816-milyon-tl-olarak-belirlendi-4.jpg

rize-il-genel-meclisi-toplantisinda-rize-il-ozel-idaresinin-2024-yili-butcesi-816-milyon-tl-olarak-belirlendi-2.jpg

rize-il-genel-meclisi-toplantisinda-rize-il-ozel-idaresinin-2024-yili-butcesi-816-milyon-tl-olarak-belirlendi-7.jpg

rize-il-genel-meclisi-toplantisinda-rize-il-ozel-idaresinin-2024-yili-butcesi-816-milyon-tl-olarak-belirlendi-6.jpg

rize-il-genel-meclisi-toplantisinda-rize-il-ozel-idaresinin-2024-yili-butcesi-816-milyon-tl-olarak-belirlendi-5.jpg

Kaynak:ZEYNEP TAYLAN

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
5 Yorum