Rize İl Sağlık Müdürlüğünden Kovid-19 Aşınızı Olun Çağrısı

Rize İl Sağlık Müdürlüğünden Kovid-19 Aşınızı Olun Çağrısı
Rize İl Sağlık Müdürlüğü, Kovid-19 ile mücadele kapsamında aşı sırası gelmiş tüm vatandaşları aşı olmaya davet etti.

Rize İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Kovid-19 ile mücadele kapsamında kentte saat: 16.30 itibariyle aşılamanın 204 bin dozu geçtiği belirtilerek, birinci doz aşı uygulanan sayının 128 bini geçtiği kaydedildi.

Açıklamada, ülkemizde olduğu gibi Rize’de de Kovid-19 ile mücadele sürecinin olanca hız ve başta sağlık personelleri olmak üzere ilgili çalışanların gayreti ile başarılı bir şekilde devam ettiği belirtildi ve zamanında yapılan aşılamanın en etkili unsur olduğuna dikkat çekilerek şunlar kaydedildi: “İlimizde bugüne dek toplam 204 bin dozun üzerinde aşı uygulanmıştır. Birinci doz aşı yapılan kişi sayısı ise 130 bine yakındır. Bu sonuçlar oldukça memnuniyet verici olsa da vatandaşımızı topyekûn koruyabilmek, tehlikeden emin olabilmek adına aşı hakkı bulunan her vatandaşımızı mümkün mertebe en kısa sürede aşılamamız gerekmektedir.

Bu anlamda aşı olacak vatandaşlarımıza yardımcı olabilmek adına tüm ilçelerimizde ve tüm sağlık birimlerimizde aşı olma imkânı tanınmış olup, ayrıca randevu alamayan veya almakta zorluk çeken vatandaşlarımız da randevusuz aşı olabilmektedirler.”

Açıklamada, ayrıca, İl Sağlık Müdürlüğü binası giriş katı ile tüm ilçe hastane ve toplum sağlığı merkezlerinde Sinovac ve Biontech aşılarının randevu alınmaksızın yapılmakta olduğu ifade edildi.