Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Tepe: Hastanenin Yeri Ya Düzköy Ya Deniz Dolgusu

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Tepe: Hastanenin Yeri Ya Düzköy Ya Deniz Dolgusu
Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, Rize’de yapılması planlanan hastane için belirlenen yerlerin Merkeze bağlı Düzköy Köyü ile deniz dolgusu olduğunu söyledi.

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, Rize Sağlık Kompleksinde 2019 Yılı Değerlendirme Toplantısı düzenledi. Basın mensuplarının katıldığı toplantıya, Sağlık Müdürü Tepe’nin yanı sıra Sağlık Hizmetleri Başkanı Op.Dr. Talip Başak, Personel ve Destek Hizmetleri Başkanı Dr. Hakan Görgülü, Halk Sağlığı Hizmetler Başkanı Op.Dr. Seçkin Karaoğlu, Kamu Hastaneleri Başkanı Uzm.Dr. Mustafa Sakın da katıldı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Tepe, Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesinin hizmet konusunda fiziki olarak yetersiz kaldığını ve yapmaya çalıştıkları değişikliklerle yaşanan aksaklıkları vatandaşlara yansıtmamaya çalıştıklarına vurgu yaparak Rize’ye bir an önce hastane yapılması gerektiğini kaydetti.

Yapılacak hastanenin içme ihtiyacı bulunan su kadar, yol kadar önem arz ettiğini kaydeden Dr. Tepe, “Rize’ye çok elzem olan, yollarımız kadar, suyumuz kadar gerekli olan bu hastanenin ismi şehir hastanesi yada devlet hastanesi olabilir. Ancak ne olursa olsun Rize’ye çok acil bir hastane ihtiyacımız var.” dedi.

mustafa-tepe-rize-saglik-muduru-001.jpg

Dr. Tepe, hastanenin yeri konusunda vatandaşların ulaşım açısından kendi evinin altında olmasını isteyebileceğini belirterek, hastane için en uygun yerin Rize Merkeze bağlı Düzköy Köyü olduğuna vurgu yaptı. Düzköy Köyü’nün düz, geniş ve büyük bir araziye sahip olmasının yapılacak hastane için çok büyük bir önem arz ettiğini ifade eden Dr. Tepe, ayrıca Düzköy Köyünün şehir merkezine birkaç dakika uzaklıkta olması dolayısıyla ulaşımın da başta Güney Çevre Yolu olmak üzere çok kısa ve alternatif birkaç duble yol güzergahları bulunduğundan avantaj olduğunu belirtti. Düzköy Köyünün Rize’nin iç bölgeye açılmasının da anahtarı olduğuna vurgu yapan Tepe, “Hastane yapılacak yer Rize için en faydalı, en mantıklı, en doğru yer neresiyse orası olması lazım. İki yer var şu an. Biri Düzköy Köyü. Düz bir alan ve hastane ihtiyacı doğrultusunda büyük geniş bir arazi mevcut. Ayrıca Rize’yi de açabilir. Ulaşım açısından da Güney Çevre Yolu tarafından gayet rahat bir konumda. İkincisi deniz dolgusudur. Deniz dolgusunun düşünülme nedeni şehir merkezidir ve kamulaştırma sıkıntısı yok. Deniz dolgu maliyeti kamulaştırma maliyetinden düşüktür. Rize’de arsa kıymetli olduğundan denize bina yapmak zordur ama teknoloji buna izin veriyor. Hastane için iki yer var. Ya denizdir ya Düzköy'dür. Üçüncü bir yer yok.” diye konuştu.

Dr. Tepe, Tıp Fakültesi Eski Dekanı Prof. Dr. Şaban Şimşek’in Tıp Fakültesi mevkiinde üniversitenin bünyesine kattığı 40 dönümlük paketleme fabrikası arazisinde hastane yapılması için hazırladığı projenin Sağlık Bakanlığının hastane yapılması için talep ettiği en az 200 dönüm arazinin çok çok altında bir alana sahip olması dolayısıyla Sağlık Bakanlığınca kabul edilmediğini ve bunun için bakanlık tarafından 6 kez teknik ekibin Rize’ye gelerek yer incelemesinde bulunduğunu kaydetti.

mustafa-tepe-basin-toplantisi.jpg