Rize İl Sağlık Müdürü Tepe: “Rize Psikiyatri Hastanesine Kavuşuyor”

Rize İl Sağlık Müdürü Tepe: “Rize Psikiyatri Hastanesine Kavuşuyor”
Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi bünyesinde Kavaklı Mahallesinde yer alan Doğuş Çay Kampüsünün psikiyatri hastanesine dönüştürüleceğini söyledi.

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 2019 yılında 1 milyon 150 bin poliklinik hastası muayenesinin yapıldığını ve 20 bin 609 hastanın da ameliyatının başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini belirtti.

Tepe, kentte psikiyatri hastanesi kurulması yönünde Rizelilere bir de müjde vererek “İlimizdeki en büyük eksikliklerden biri de yataklı psikiyatri kliniği ve madde bağımlılık tedavi merkezi (AMATEM) eksikliğidir. Bu anlamda planlama yapılmış olup, büyük ihtimalle Üniversitemizin Doğuş Çay Kampüsü binasında bu anlamda son derece modern bir psikiyatri hastanesine dönüşümü sağlanılacaktır.” diye konuştu.

mustafa-tepe-basin-toplantisinda.jpg

Tepe, 250 yatak kapasiteli olarak yapılan şuan için ise zaruriyetten 530 yatak kapasitesine çıkarılan ve tamamına yakın bir doluluk oranıyla hizmet veren Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine yeni ve modern birimler kazandırmak adına yoğun bir tadilat çalışması planlandığını kaydederek, ilkk etapta tadilatı bitme noktasına gelen ve atıl bir yapıdan modern bir görünüme dönüştürülen Kalp ve Damar Cerrahisi Servisinin Şubat ayı içerisinde hizmete açılacağını söyledi ve şunları kaydetti: “Akabinde hasta yoğunluğu çok yüksek olan Kardiyoloji, Göğüs ve Ortopedi servislerinde de gerek mevcut yatak sayılarının arttırılması, gerekse de fiziksel yapılarının modernizasyonuna yönelik planlamalar devam etmektedir. Ayrıca bu hastanemizdeki kadın doğum ve doğumhane servislerinin topyekûn Rize Devlet Hastanesine taşınması planlanmış olup, böylece çocuk ve kadın doğum hizmetinin aynı binada hizmet vermesi sağlanacaktır. Yine modern bir doğumhane devlet hastanesindeki mevcut yapıya ekleneceğinden hem mahremiyet, hem de modernizasyon anlamında bu binada büyük bir iyileştirme sağlanmış olacaktır.”

Rize Sağlık Kompleksinde gerçekleştirilen toplantıya Tepe’nin yanı sıra Sağlık Hizmetleri Başkanı Op.Dr. Talip Başak, Personel ve Destek Hizmetleri Başkanı Dr. Hakan Görgülü, Halk Sağlığı Hizmetler Başkanı Op.Dr. Seçkin Karaoğlu, Kamu Hastaneleri Başkanı Uzm.Dr. Mustafa Sakın ile ajans temsilcilerinin yanı sıra yazılı ve görsel basının çok sayıda temsilcisi katıldı.

Öte yandan Doğuş Çay Kampüsünde yer alan Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu'nun Dosma'daki Teknik Bilimler Yüksek Meslek Okulunun yanındaki ek binaya taşınacağı öğrenildi.