Rize İl Sağlık Müdürü Tepe: Yatağa Bağımlı Kişilerin Oy Kullanılması Sağlanılacak

Rize İl Sağlık Müdürü Tepe: Yatağa Bağımlı Kişilerin Oy Kullanılması Sağlanılacak
24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan seçimlerde hastalığı ya da engeli sebebiyle yatağa bağımlı olan vatandaşların evlerinde oy kullanabilmeleri amacıyla Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından ‘Mobil Sandık Uygulaması’ hizmeti verileceği bildirildi.

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, 298 sayılı Kanun’da Mart ayında yapılan değişiklikle hastalığı ya da engeli sebebiyle yatağa bağımlı vatandaşların anayasal hakları seyyar sandık kurulu vasıtasıyla evlerinde oy kullanabilmelerinin yolunun açıldığı hatırlatmasında bulunarak, “Oy kullanmak isteyen yatalak hastalarımızın yakınları 04 Mayıs 2018 Cuma günü mesai bitimine kadar bağlı oldukları aile hekimlerine başvurmaları durumunda kendilerine bir takım formlar verilecektir. Bu formları doldurup,  ilçe seçim kuruluna 11 Mayıs 2018 Cuma günü vermeleri durumlarında seçim günü seyyar sandık uygulaması sayesinde görevli personelin evlerine gelmeleri suretiyle oy kullanabilmeleri sağlanılacaktır.” dedi.

Tepe, il ve ilçe merkezlerinde bulunan yatalak hastaların bu hizmetten faydalanabileceğini köylerde yaşayan yatalak hastalar için YSK tarafından böyle bir düzenleme yapılmadığını kaydederek, “Konu ile ilgili yeni bir düzenleme olur ise bu söz konusu hastalarımıza bildirilecektir. Bunun yanı sıra İl Sağlık Müdürlüğü olarak eski seçimlerde olduğu gibi oy kullanmak isteyen köylerdeki yatalak vatandaşlarımıza da gerekli kolaylık sağlanacaktır.” diye konuştu.