Rize ile Birlikte 13 İlde Dev FETÖ Operasyonu

Rize ile Birlikte 13 İlde Dev FETÖ Operasyonu
İzmir merkezli aralarında Rize'nin de bulunduğu 13 ilde yapılan FETÖ operasyonunda, örgütün imamları olduğu ileri sürülen 121 kişiden 35'i polis ekiplerince yakalandı.

FETÖ terör örgütüne yönelik olarak İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı sorusturma kapsamında, İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ terör örgütünün İzmir yapılanması içerisinde, hiyerarşik bir yapılanmaya giderek her bölgeye ayrı bir yönetici atadığı, her bölgenin kendi içerisinde himmet topladığı, burs ayarladığı, kurban bağışı topladığı, sohbet grupları oluşturarak camaate üye temin ettiği, her sohbet grubu için bir imam tayin edildiği, bu imamların maaşlarının FETÖ örgütüne ait özel eğitim kurumları tarafından karşılandığı yönünde bilgiler elde etti.

Polis ekipleri FETÖ terör örgütünde imam olarak görevlendirilen 121 şüpheli şahsın kimliklerini tespit etti. Bu şahıslar hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca gözaltı kararı verildi. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bugün sabaha karşı eş zamanlı olarak İzmir merkezli Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Denizli, Manisa, Eskişehir, İstanbul, Kahramanmaraş ve Rize'de operasyon yaptı.

Hakkında yakalama kararı bulunan 121 şüphelinin bulunabileceği toplam 103 ikamet, 23 işyeri ve 56 aracta yapılan aramada 35 şüpheli şahıs yakalandı. Operasyonlarda, FETÖ terör örgütüne ait dokümanlarda ele geçirildiği bildirildi. Öte yandan 86 şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.