Rize ile MP Antalya Maç İstatistikleri

Rize ile MP Antalya Maç İstatistikleri
Ç. Rizespor ile MP Antalyaspor, Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında yapacakları maç ile birlikte 11. kez karşı karşıya gelecek.

Geride kalan karşılaşmalarda yeşil-mavililerin 3, kırmızı-beyazların 4 galibiyeti bulunurken, 3 maçta eşitlik bozulmadı. Ç. Rizespor’un attığı 14 golüne, Güney temsilcisi 12 golle karşılık verdi.

ilk kez 1986 tarihinde karşı karşıya gelen ve Antalyaspor’un 2-0’lık galibiyeti ile başlayan 27 yıllık mücadelede, bugüne dek yapılan 10 maçta tarafların birbirlerine karşı ezici üstünlük sağlayamadıkları görülüyor.

İki takım en son 2006-2007 sezonunda iki kez karşılaştı. Antalya’daki maçta iki takım gol bulmazken maç 0-0 sona erdi. Rize’deki maçı ise Karadeniz ekibi 1-0 kazanarak üç puanı hanesine yazdırmıştı.

RİZE’DEKİ MAÇLARDA EŞİTLİK VAR

Ç.Rizespor ile Antalyaspor arasında Rize’de yapılan maçlarda eşitlik göze çarpıyor. İki takım şimdiye dek Rize’de resmi ve özel 5 kez karşı karşıya gelirken, takımlar ikişer kez sahadan galip ayrıldı. Taraflar bir maçta ise eşitliği bozamadı.

FARKLI SKORLAR

Ç.Rizespor, Antalyaspor karşısındaki en farklı skorlu galibiyetini 2002 yılında Antalya’da yapılan lig maçında 5-1'lik skorla aldı. Yeşil-mavililer ayrıca, 1987’de rakibini 3-0 yenerek, sahadan farklı skorlu galibiyetle ayrılmıştı.

Spor Toto Süper Lig’in yedinci haftasında yarın 16.30’da Yeni Rize Şehir Stadyumunda oynanacak olan maçı Halis Özkahya yönetecek. Karşılaşma Lig Tv 2'den canlı yayınlanacak.