Rize İŞKUR ile Çamlıhemşin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Arasında 60 Kişilik MEK Projesi İmzalandı

Rize İŞKUR ile Çamlıhemşin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Arasında 60 Kişilik MEK Projesi İmzalandı
Mesleki Eğitim Kursu dâhilinde, Rize Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Çamlıhemşin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü arasında işbirliği kapsamında protokol imzalandı. İmzalanan protokolle toplam 60 kişilik 3 ayrı Mesleki Eğitim Kursu düzenlenecek.

Rize İŞKUR’da düzenlenen Mesleki Eğitim kursu protokolünü Rize Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hasan Kiraz ile Çamlıhemşin Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ertan Berberoğlu imzaladı.

Bu kapsamda, Çamlıhemşin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü 25 kişilik Takı Çizimi ve Üreticisi, 15 kişilik Kadın Giysisi Dikim Elemanı, 20 kişilik Rattan Örücü mesleki eğitim kursları düzenlenecek.

Teorik ve uygulama eğitimli programa katılan kursiyerlere, günlük harcırah ödemesi, genel sağlık sigortası ve iş kazası meslek hastalığı primleri ödemesi İŞKUR tarafından yapılacak.

Rize Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hasan Kiraz da imza töreni öncesi yaptığı konuşmada, 60 kişilik Mesleki Eğitim Kursu (MEK) Projesi için imza protokolü düzenlediklerini ifade etti. Bu protokolle Mesleki Eğitim kurslarının 2020 için başlangıç olduğunu söyleyen Kiraz, diğer işletmelerin de MEK Projesi ile nitelikli eleman yetiştirme fırsatı elde edeceklerini ve bu sayede istihdama katkı sağlayabileceklerini ifade etti. Kiraz, bu protokollerin devamının işgücü taleplerine göre değerlendirileceğini ümit ettiklerini belirtti.

mesleki-egitim-kursu-dâhilinde,-rize-calisma-ve-is-kurumu-il-mudurlugu-ve-camlihemsin-halk-egitim-merkezi-mudurlugu-arasinda-is-birligi-kapsaminda-protokol-imzalandi-(1).jpgmesleki-egitim-kursu-dâhilinde,-rize-calisma-ve-is-kurumu-il-mudurlugu-ve-camlihemsin-halk-egitim-merkezi-mudurlugu-arasinda-is-birligi-kapsaminda-protokol-imzalandi-(2).jpgmesleki-egitim-kursu-dâhilinde,-rize-calisma-ve-is-kurumu-il-mudurlugu-ve-camlihemsin-halk-egitim-merkezi-mudurlugu-arasinda-is-birligi-kapsaminda-protokol-imzalandi-(3).jpg