Rize İŞKUR İşgücü Piyasasının Fotoğrafını Çekiyor

Rize İŞKUR İşgücü Piyasasının Fotoğrafını Çekiyor
Çalışma ve İş Kurumu (İşkur) Rize İl Müdürü Hasan Kiraz, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak işverenleri ziyaret ederek ilin en kapsamlı işgücü piyasası araştırmasını gerçekleştireceklerini söyledi.

Çalışma ve İş Kurumu (İşkur) Rize İl Müdürü Hasan Kiraz, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından 2 Nisan-11 Mayıs 2018 tarihleri arasında İşgücü Piyasası Araştırması gerçekleştirileceğini, araştırma kapsamında 362 işyerinin ziyaret edileceğini açıkladı.

Araştırmanın İŞKUR tarafından sunulan birçok hizmete girdi sağlayacağını ve çalışma kapsamında yapılan işyeri ziyaretleri ile hem kurum hizmetlerinin tanıtılacağını hem de tespit edilen açık işlerin kuruma kazandırılmaya çalışılacağını kaydeden Kiraz, “Bilindiği üzere 4904 sayılı İŞKUR Kanunu gereğince Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri, illerinin işgücü piyasasını izleme ve değerlendirme sistemini oluşturmak, gelecek istihdam ve eğitim ihtiyacını belirlemek amacıyla işgücü piyasası araştırmaları yapmakla yükümlüdür. Bu yükümlülük gereğince Rize Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce 362 işyerinde alan/saha çalışması yapılacaktır. 2018 yılı İşgücü Piyasası Araştırması kapsamında 2 ve daha fazla kişi istihdam eden işyerleri baz alınarak işgücü piyasası analiz çalışması yapılacaktır.Araştırma 02 Nisan-11 Mayıs 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Araştırma gizlilik esasına dayalı sadece istatistiki amaçlarla yapılmakta olup, derlenecek bilgiler Rize Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü’nce işgücü piyasası taleplerinin belirlenmesinde kullanılacak ve işgücü piyasasına daha iyi hizmet sunmamızda bizlere yol gösterecektir. İşveren taleplerinin doğru olarak tespit edilebilmesi için işverenlerin işbirliğine ihtiyaç duyulmaktadır. İlimizdeki tüm işverenlere ayıracakları zaman ve işbirlikleri için teşekkür eder ,araştırma sonuçlarının ülkemiz ve İlimiz işgücü piyasası adına hayırlı olmasını temenni ederiz.” diye konuştu.