Rize İŞKUR Kampüs’te Gençlerle Buluşuyor

Rize İŞKUR Kampüs’te Gençlerle Buluşuyor
Rize Valiliği, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve İŞKUR tarafından “İŞKUR Kampüste Gençlerle Buluşuyor” Kariyer Günü etkinliği düzenlendi.

Rize Valiliği, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) ve Rize Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) tarafından “İŞKUR Kampüs’te Gençlerle Buluşuyor” Kariyer Günü etkinliği, üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Programa, Rize Vali Yardımcısı Abdullah Şen, RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağı, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Türkiye İş Kurumu Bilgi İşlem Daire Başkanı Fahrettin Kaya, İŞKUR İl Müdürü Hasan Kiraz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet İshak Demir, Öz Gıda-İş Sendikası Doğu Karadeniz Rize Şube Başkanı Sultan Murat Karadağ, kamu kurum ve kuruluşlarının il müdürleri, stk temsilcileri ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

rize-valiligi,-recep-tayyip-erdogan-universitesi-ve-iskur-tarafindan-“iskur-kampuste-genclerle-bulusuyor”-kariyer-gunu-etkinligi-duzenlendi-(6).jpg

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından İŞKUR’un tanıtım video gösteriminin gerçekleştirildiği programın açılış konuşmasını Rize Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü (İŞKUR) Hasan Kiraz yaptı. Kiraz, İŞKUR’un 2012 yılından itibaren dinamik ve aktif bir yapıya dönüşerek gençlere işgücü piyasasında geniş bir alan açtığını ifade etti

hasan-kiraz-004.jpg

İŞKUR Bilgi İşlem Daire Başkanı Fahrettin Kaya, üniversiteden mezun olmanın tek başına yeterli olmadığını ifade ederek, “Kendinizi geliştirin, yetiştirin. Niteliğiniz varsa sizi işe alırlar.” dedi.

fahrettin-kaya-002.jpg

RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman ise, “İŞKUR’da öğrencilere hitap eden programlar var. Bugün üniversiteden mezun olup diploma almanız yeterli değil, diplomaya sahip olan binlerce kişi var. Sizi başkalarından farklı kılacak özelliklerinizin, kazanımlarınızın olması lazım. İŞKUR bu anlamda sizin için önemli bir destek.” Şeklinde konuştu.

huseyin-karaman-017.jpg

Rize Vali Yardımcısı Abdullah Şen, iş sahibi olmanın dünya hayatında en önemli mesele olduğunu belirterek, “İŞKUR bizim zamanımızda yoktu. Gençler sizler şanslısınız. İş arama becerileri, iş bulma noktasında İŞKUR birçok fırsat sunuyor.” İfadelerini kullandı.

abdullah-sen-001.jpg

Açılış konuşmalarının ardından Rize Çalışma ve İş Kurumu iş ve meslek danışmanları, İŞKUR’un işlevi, iş arama becerileri ve öz geçmiş hazırlama konusunda bir sunum gerçekleştirdi.

RTEÜ öğrencisi genç girişimci Seyit Kelleli de bilgi ve tecrübelerini katılımcılarla paylaştı.

rize-valiligi,-recep-tayyip-erdogan-universitesi-ve-iskur-tarafindan-“iskur-kampuste-genclerle-bulusuyor”-kariyer-gunu-etkinligi-duzenlendi-(9).jpg

Programın sonunda İŞKUR’un çeşitli mesleklerde düzenlediği kursları başarıyla bitiren kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı.

Öte yandan etkinliğin ilk ayağı üniversitenin Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nde düzenlendi.

rize-valiligi,-recep-tayyip-erdogan-universitesi-ve-iskur-tarafindan-“iskur-kampuste-genclerle-bulusuyor”-kariyer-gunu-etkinligi-duzenlendi-(14).jpgrize-iskur-kampus’te-genclerle-bulusuyor.jpgrize-valiligi,-recep-tayyip-erdogan-universitesi-ve-iskur-tarafindan-“iskur-kampuste-genclerle-bulusuyor”-kariyer-gunu-etkinligi-duzenlendi-(7).jpgrize-valiligi,-recep-tayyip-erdogan-universitesi-ve-iskur-tarafindan-“iskur-kampuste-genclerle-bulusuyor”-kariyer-gunu-etkinligi-duzenlendi-(4).jpgrize-valiligi,-recep-tayyip-erdogan-universitesi-ve-iskur-tarafindan-“iskur-kampuste-genclerle-bulusuyor”-kariyer-gunu-etkinligi-duzenlendi-(1).jpgrize-valiligi,-recep-tayyip-erdogan-universitesi-ve-iskur-tarafindan-“iskur-kampuste-genclerle-bulusuyor”-kariyer-gunu-etkinligi-duzenlendi-(3).jpgrize-valiligi,-recep-tayyip-erdogan-universitesi-ve-iskur-tarafindan-“iskur-kampuste-genclerle-bulusuyor”-kariyer-gunu-etkinligi-duzenlendi-(5).jpgrize-valiligi,-recep-tayyip-erdogan-universitesi-ve-iskur-tarafindan-“iskur-kampuste-genclerle-bulusuyor”-kariyer-gunu-etkinligi-duzenlendi-(15).jpg