Rize İşkur Personeline Hizmet İçi Eğitim Verildi

Rize İşkur Personeline Hizmet İçi Eğitim Verildi
Çalışma ve İş Kurumu Rize İl Müdürlüğü personeline çeşitli mevzuatlar konusunda eğitim semineri verildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Lütfi İnciroğlu’nun ekip lideri olarak katıldığı seminerde, Amkara’dan gelen 3 kişilik ekip  Çalışma ve İş Kurumu Rize İl Müdürlüğü personeline İş Mevzuatı, Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Mevzuatı ile Yabancı Çalışma İzinleri Mevzuatı konularında eğitim semineri düzenledi.

calisma-ve-is-kurumu-rize-il-mudurlugu-personeline-egitiim-semineri-1.jpg

Çalışma ve İş Kurumu Rize İl Müdürü Hasan Kiraz, seminer sonrası yaptığı açıklamada bugüne kadar mevzuattaki bilgileri, bilgi ve tecrübe bakımından donanımlı personeliyle eksiksiz bir şekilde Rize halkıyla paylaştıklarını bundan sonra da aynı şekilde en güzel ve en sorunsuz bir şekilde halkımızla paylaşacaklarını kaydederek bu kapsamda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 62 ilde düzenlediği eğitim seminerlerinin Rize’de de uygulandığını kaydetti. Kiraz, ayrıca, Çalışma ve İş Kurumu Rize İl Müdürlüğü‘nden 30 personelin seminerde eğitim gördüğünü kaydetti.

calisma-ve-is-kurumu-rize-il-mudurlugu-personeline-egitiim-semineri-3.jpg

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Lütfi İnciroğlu ise yaptığı açıklamada, orta ve Doğu Karadeniz illerinde ekip arkadaşlarıyla beraber eğitim semineri verdiklerini kaydederek bölgede Rize’den sonra Artvin ilinde de aynı semineri düzenleyeceklerini ifade etti.

lutfi-inciroglu.jpg

Çalışma ve İş Kurumu Rize İl Müdürlüğü personeline bugün hizmet içi eğitim verdiklerini kaydeden İncirlioğlu, “Beraber geldiğimiz ekip personeliyle personelimize çalışma, sendikalar, toplu iş sözleşmesi ve yabancı çalışma izinleri mevzuatlarında bilgiler veriyoruz. Güncel gelişmeler hakkında onlarla bigi paylaşımı yaparak bilgilerini güncelliyoruz.  2 yıl önce 665 sayılı kanun hükmündeki kararname ile İşkur İl Müdürlükleri taşrada yeniden yapılandırıldı. Bu kapsamda kurumun da ismi değişti. İşkur İl Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü oldu. Bu şu anlama geliyor. Artık İşkur İl Müdürlüğü, Çalışma ve İşkur İl Müdürlüğü olarak İşkur Genel Müdürlüğünün taşra teşkilatı değil bakanlığın taşradaki temsilcisi durumuna geldi. Çalışma hayatı ile alakalı istihdamla alakalı bütün mevzuatı uygulama görevi çalışma ve işkurumu il müdürlüğüne verildi. Bu kapsamda il müdürlüğü personeline bu tür eğitim seminerleriyle bilgilendirmeye bilgilerimizi paylaşamaya bilgilerini güncellemeye geldik. Ekim ayının ilk haftasına kadar 62 ildeki eğitim seminerlerimizi tamamlayacağız. Buradan Artvin iline geçerek Artvin’de de aynı eğitimleri vereceğiz. Yapılan eğitimin kurumumuza, kurum personeline ve Rize halkına hayırlar getirmesini diliyorum” diye konuştu.

calisma-ve-is-kurumu-rize-il-mudurlugu-personeline-egitiim-semineri-2.jpg