Rize İşkur'da Hasan Kiraz Dönemi

Rize İşkur'da Hasan Kiraz Dönemi
Türkiye İş Kurumu (İşkur) Rize İl Şube Müdürlüğüne atanan Hasan Kiraz yeni görevine başladı.

Rize İşkur Müdürü Yahya Kanbur'un görevden alınarak araştırmacı kadrosuna atanmasıyla boşalan Rize İşkur Müdürlüğüne atanan Hasan Kiraz dün itibariyle Rize'deki yeni görevine başladı.

Rize'nin Pazar ilçesinden olan Rize İşkur'un yeni müdürü Hasan Kiraz, son olarak İstanbul Sultanbeyli Belediyesi'nde başkan yardımcısı görevinde bulunuyordu. Kiraz, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Rize İşkur İl Müdürü Hasan Kiraz yaptığı ilk açıklamada, işsizlikle meslek edindirme çabası içerisinde olacaklarını kaydederek işsizliği önleme anlamında Rize'deki STK'lar, işverenler ve kamu kurumlarıyla en aktif şekilde işbirliği içerisinde olacaklarını söyledi. İşkur Genel Müdürlüğünün verdiği yetkiler çerçevesinde Rize'deki işsizlere karşı İşkur'un ismine yakışır bir şekilde çalışma yapacaklarını ifade eden Kiraz, görevi devraldığı eski il müdürü Yahya Kanbur'un Rize'de yaptıklarının üzerine koymak istediklerini ve Rize'deki işsizlik oranını en asgariye indirmeye çalışacaklarını açıkladı.

HASAN KİRAZ KİMDİR?

hasan-kiraz-rize-iskur-muduru-1.jpg

1967 Rize'nin Pazar ilçesinde doğdu. İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri Genel Müdürlüğü (İETT)'de 13 yıl çeşitli görevlerde bulunan Kiraz son olarak aynı kurumda Bölge Müdürlüğü Yardımcısı iken buradaki görevinden ayrılarak Rize'nin Pazar ilçesi Pazar Belediye Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Pazar Belediye Başkan Yardımcılığından nakille İstanbul Sultanbeyli Belediye Başkan Yardımcılığına atanan Kiraz burada kısa bir süre başkan yardımcısı görevinde bulunduktan sonra İşkur Rize İl Müdürü olarak Rize'ye atandı.