Rize İşkur'dan Rize Gençliğine Kariyer Desteği

Rize İşkur'dan Rize Gençliğine Kariyer Desteği
Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Rize İl Müdürü Hasan Kiraz, İŞKUR olarak gençlere kariyer planlamalarında yardımcı olmaya çalışacaklarını açıkladı.

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Rize İl Müdürü Hasan Kiraz beraberinde İŞKUR Rize İl Müdür Yardımcısı Alican Doğan ile düzenlediği basın toplantısında İŞKUR tarafından meslek seçimi sürecinde gençlere ve ailelerine destek olmak amacıyla hazırlanan 'MeslekSeçimine Destek' dergisinin tanıtımı yaptı. Kiraz, derginin yaklaşık 1 yıl süren bir çalışma ardından oluşturulduğunu belirtti. “Okullara giderek bu konularda velileri ve öğrencileri, bilgilendirerek eğitsel toplantılar yapacağız” dedi.

Gelecek planlamalarında öğrencilere destek olmak istediklerini söyleyen Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Rize İl Müdürü Hasan Kiraz “Bu proje ile ailelere ve öğrencilere tercihleri konusunda yardımcı olacağız. Yayınlanan dergi içeriğinde bir çok konuda eğitimler yer alıyor. Ayrıca detaylı bir çok konuda yönlendirme ve bilgilendirme yapılmaktadır. İŞKUR olarak okul yönetimleriyle beraber toplantılar yapacağız. Bu toplantılara öğrenciler ve velilere gerekli bilgileri aktaracağız. Hedefimiz bir bilinç oluşturmak. Öğrencilerimizin kafasındaki sorulara yardımcı olmak. Heyecanlarını ortadan kaldırmak. Seçecekleri meslekleri nasıl seçecekleri konusunda yardımcı olmak. Okumayacaklarsa ne meslek yapabilecekleri konusunda kendilerine nasıl hareket etmeleri gerektiği konusunda bilgilendirmektir” diye konuştu.

23.20130409214259.jpg

Kiraz; “Yapılacak toplantıların ardından öğrencilere bir çok faydalı içeriğe sahip dergiyi hediye edeceğiz. Bu projede 13 arkadaşımız görev alarak eğitimleri yapacak. Ayrıca bizden randevu alarak guruplar halinde de eğitimler alınabilecek. Mesleki yönlendirme ve bilgilendirme çalışmalarımız bir buçuk ay boyunca sürecek. Toplantıların ilkini Perşembe günü saat:14.00’te Çayeli Öğretmenler Evinde 300 kişinin katılımı ile gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.