Rize İtfaiyesi Güçleniyor

Rize İtfaiyesi Güçleniyor
Bölgenin en güçlü donanımlı İtfaiye teşkilatına sahip olan Rize Belediyesi, bünyesine yeni bir araç kazandırmanın mutluluğunu yaşıyor.

Geçtiğimiz aylar içerisinde Rize'de üst üste talihsiz iki olayın yaşanması ve itfaiye merdiveninin açılmaması sonrasında harekete geçen Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap'ın talimatı ile Rize Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bünyesine sıfır bir İtfaiye aracı kazandırıldı. Alman yapımı son teknoloji şartlarına sahip olan İtfaiye aracı Türkiye'de 3'üncü olarak Rize Belediyesi bünyesine kazandırıldı.

Teknik özellikleriyle Rize'ye önemli derecede hizmet kazandıracak olan İtfaiye aracında bulunan yangına müdahale merdiveni 42 metre yüksekliğe kadar yükselebiliyor. Böylece Rize'de bulunan yüksek katlı binalara müdahale edilebilecek. Can ve mal güvenliğini dikkate alan İtfaiye teşkilatı böylece bu araç sayesinde Rize'de yangınlara daha hızlı ve güvenli müdahale edebilecek.

Aracın olay yerine ulaştıktan sonra 1 dakika gibi kısa bir sürede yangına müdahale edebilmesi ise can ve mal kaybının azalmasını sağlayacak. Eğitimli ve tecrübeli İtfaiye personeline sahip olan Rize Belediyesi bünyesine katmış olduğu yeni araç ile olası yangınlara eskisinden daha kısa sürede müdahale etmeyi hedefliyor.

itfaiye-rize.jpg

Yeni aracın teknik donanımını yerinde inceleyen Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap yapmış olduğu açıklamasında; bir şehir için en önemli birimin İtfaiye birimi olduğunu belirterek, "Can ve mal güvenliğimiz önemlidir. Bu vesileyle bu yolda yapmış olduğumuz alt yapı çalışmalarında maddi boyutu yüksek olsa bile kaçınmıyoruz. Tüm hemşehrilerimizin en son teknolojiden faydalanmasını istiyoruz. Göreve yeni geldiğimiz de talihsiz bir olay yaşanmıştı. Can kaybı olmamıştı fakat gönül isterdi ki hiç yaşanmasın. Bu vesile ile eksikliklerimizi gördük ve İtfaiye Müdürümüze talimat verdik. Bu doğrultuda bünyemize yeni bir İtfaiye aracı kattık. Üstün teknoloji ile donatılmış bu araç sayesinde inşallah Rize'de yangınla ilgili bundan sonra talihsiz olaylar yaşanmaz. Aracımızdan Türki'ye de 3 adet bulunmaktadır. Bunlardan birisi de artık Rize Belediyesi bünyesindedir. Artık vicdanımız daha rahat olacağına inanıyorum. İlerleyen zaman içerisinde araç filomuzu daha da genişletmeyi düşünüyoruz. Rizeli hemşerilerimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

resat-kasap.20140808122050.jpg