Rize Jandarması Yol Kontrolünde Esrar ve Silah Ele Geçirdi

Rize Jandarması Yol Kontrolünde Esrar ve Silah Ele Geçirdi
Rize İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde uyuşturucu madde ve 2 tabanca ile mühimmat ele geçirildi.

Rize’nin Fındıklı İlçesinde jandarma tarafından durdurulan minibüste yapılan aramada, bol miktarda uyuşturucu ve ruhsatsız iki tabanca ele geçirildi. Araçta bulunan dört kişiden üçü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Rize İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Fındıklı ilçesi Beydere Köyünde yapılan yol kontrolleri sırasında H.Ö isimli şahsa ait olan ve içerisinde R.T, M.G ve T.Ö isimli şahısların bulunduğu araçta yapılan aramada araç içerisinde 2.970 gr esrar maddesi ele geçirildi.

Ayrıca araç içerisinde bulunan 4 şahıstan R.T isimli şahıs üzerinde 1 adet baretta marka 9mm ruhsatsız tabanca, bu tabancaya ait 1 adet şarjör ve 8 adet 9mm fişek, M.G isimli şahsın üzerinde 1 adet Astra marka çapı belirlenemeyen ruhsatsız tabanca ve bu tabancaya ait 1 adet şarjör ile 7 adet çapı belirlenemeyen fişek, ve araç içerisinde 1 adet simbo marka hassas mutfak terazisi ele geçirildi.

Ele geçirilen malzemelere el konulurken, şahıslardan H.Ö, R.T ve T.Ö uyuşturucu ticareti yapmak ve 6136 sayılı ateşli silahlar kanununa muhalefet suçlamasıyla çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.