Rize Kaçan Galibiyete Yanıyor

Rize Kaçan Galibiyete Yanıyor
Bursa deplasmanında galibiyeti kaçıran ve 1-1 beraberlikle sahadan 1 puanla ayrılan Rizespor’da kaçan galibiyetin üzüntüsü yaşanıyor.

Rizespor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Aykut Ferah, Bursa’da galibiyeti kaçıran taraf olduklarını ifade ederek, “Bursa’dan üzgün ayrılan ve üç puanı kaçıran taraf biz olduk.” dedi.

Ferah, yaptığı açıklamada Lig’in ikinci yarısına haftada üç maç yaparak başladıklarını kaydederek, bu süre zarfı içerisinde fikstür olarak büyük takımlarında denk gelmesiyle zorlu bir süreç geçirdiklerini ifade etti.

İçeride kaybedilen Mersin İdman Yurdu, maçının ardından Lig’in en zor deplasmanlarından biri olan Bursa, deplasmanına galibiyet parolasıyla hazırlandıklarını belirten Ferah, “Rakibimizin gücünü biliyorduk. Hiç kuşku yok ki Lig’in iyi top oynayan ekiplerinden biriydi Bursaspor, zaten bunu da Lig’de en fazla gol atan takım olarak gösteriyorlardı.  Oyuna iyi başlamamıza rağmen erken bir dakikada kalemizde golü gördük. Ama golün etkisinde fazla kalmadan bir an önce rakip kalede gol aramaya başladık. İlk yarıda önemli pozisyonlar yakaladık. Son vuruşlarda biraz daha dikkatli olabilseydik soyunma odasına en azından berabere girebilirdik. İkinci yarıda kontrolü biraz daha elimize aldık. Aradığımız golü bulduk. Ardından birde penaltı vuruşundan yararlanamadık. Rakibin aynı dakikalarda 10 kişi kalmasıyla üstünlüğü elimizde tutsakta, bulduğumuz birçok gol pozisyonundan yaralanamadık. Sonuç olarak bakıldığında Bursa’dan üzgün ayrılan ve üç puanı kaçıran taraf biz olduk.” şeklinde konuştu.

Futbolseverlere ve taraftara Bursa'da iyi maç izlettiklerini sözlerine ekleyen Ferah, tek eksiklerinin Lig’de seri yakalamak olduğunu ifade ederek, gelecek hafta Rize’de oynayacakları Eskişehirspor maçıyla birlikte evdeki galibiyet özlemine son vererek seri galibiyetli çıkışa geçeceklerine inandıklarını kaydetti.