Rize Kalesi Yeni Yüzüyle Hizmette

Rize Kalesi Yeni Yüzüyle Hizmette
Rize Kalesi yapılan restorasyon çalışmalarının ardından yeni yüzüyle vatandaşlara hizmet veriyor.

Rize Belediyesi’nin girişimleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleri, İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nün takibinde yapılan restorasyon çalışmalarının ardından Rize Kalesi yeni yüzüyle vatandaşlara hizmet veriyor.

İşletmesi 2015 yılında kafeterya, serender, ve seyir terası yapımı Rize Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Rize Kalesi Belediye Sosyal Tesisleri’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restorasyon çalışmaları gerçekleştirildi. Çalışmalar kapsamında kale surlarının eksik olan taşları yenilenerek temizlik ve ışıklandırma çalışmaları yapıldı. Dış ve iç alanda yürütülen yenileme çalışmaları kapsamında kalenin doğal ve tarihi özelliği dikkate alınarak kendine has görünümü kaybedilmeden çalışmalar titizlikle yürütüldü. Ayrıca güvenlik amaçlı olarak kale surlarının etrafı doğal görünümü bozulmadan ahşap kaplama krom korkuluklarla çevrilerek düşme tehlikesine karşı önlemler alındı.

Gece gündüz dört mevsim hizmet veren Rize Kalesi, kente gelen yerli ve yabancı turistlerin gezip dinlenebilecekleri alanlardan bir tanesi olması nedeniyle tur şirketlerinin tercih ettiği bir mekan olarak biliniyor. Rize Kalesi Belediye Sosyal Tesisleri yöresel yemeklerin de yer aldığı zengin menü çeşidi ile de dikkat çekiyor.

rize-kalesi-yeni-yuzuyle-hizmette-(2).jpgrize-kalesi-yeni-yuzuyle-hizmette-(3).jpgrize-kalesi-yeni-yuzuyle-hizmette-(5).jpgrize-kalesi-yeni-yuzuyle-hizmette-(6).jpgrize-kalesi-yeni-yuzuyle-hizmette-(7).jpgrize-kalesi-yeni-yuzuyle-hizmette-(8).jpgrize-kalesi-yeni-yuzuyle-hizmette-(9).jpgrize-kalesi-yeni-yuzuyle-hizmette-(10).jpgrize-kalesi-yeni-yuzuyle-hizmette-(12).jpgrize-kalesi-yeni-yuzuyle-hizmette-(1).jpgrize-kalesi-yeni-yuzuyle-hizmette-(4).jpgrize-kalesi-yeni-yuzuyle-hizmette-(11).jpgrize-kalesi-yeni-yuzuyle-hizmette-(13).jpg