Rize Kamu Sen, Doğu Türkistan'da Yaşanan Zulmü Protesto Etti

Rize Kamu Sen, Doğu Türkistan'da Yaşanan Zulmü Protesto Etti
Rize Kamu Sen, gerçekleştirdiği basın açıklamasıyla Çin'in "Doğu Türkistan"daki katliamlarını protesto etti.

Rize Kamu Sen, Doğu Türkistan'daki Müslümanlar üzerindeki baskı, zulüm ve vahşeti protesto etmek amacıyla basın açıklamasında bulundu, ardından kentte kısa mesafeli bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen protesto gösterisine, Kamu-Sen’e bağlı sendikalar ve vatandaşlar katılırken, Doğu Türkistan'daki Çin zulmünü kınamak ve boykot çağrısı yapmak için toplandıklarını belirten Kamu-Sen Rize İl Temsilcisi Rıfat Terzi, “Gözümüze uzak, gönlümüze yakın Doğu Türkistan’dan yükselen çığlıkla yüreklerimiz yanmaktadır.” dedi.

rize-kamu-sen,-dogu-turkistanda-yasanan-zulmu-protesto-etti-4.jpg

Ramazan ayında, Doğu Türkistan’da bir millet kan ağlarken; bütün dünyanın yine kör, sağır, dilsiz; bu hayasız, bu alçakça zulmü seyretmekte olduğunu kaydeden Kamu-Sen Rize İl Temsilcisi Rıfat Terzi, Çin’in yıllardır işgal ettiği Doğu Türkistan’da sistematik katliamlar gerçekleştirmesine rağmen milletimizin büyük çoğunluğunun yaşanan insanlık dramından haberi dahi olmadığını söyledi.

Terzi, açıklamasında Türkistan’ın kan gölü haline gelmesine rağmen Hükümetin yaşanan dramı görmezden geldiğini ve sözde insan hakları savunucularının susmayı tercih ettiğini ifade ederek, Doğu Türkistan’da evlerinden, yurtlarından edilmiş yüz binlere, katledilen canlara kimsenin gözlerini kapatma hakkı olmadığını söyledi.

rize-kamu-sen,-dogu-turkistanda-yasanan-zulmu-protesto-etti-1.jpg

Halkı Çin Malı’na karşı boykot yapmaya çağıran Terzi, “Türk hükümeti bir an önce bu vahşete ‘Dur’ demek zorundadır. Doğu Türkistan’daki zulüm sona ermeden, gümrük kapılarından tek bir Çin malının Türkiye’ye giremeyeceğini ilan etmek zorundadır. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi, bu vatanın gönlümüzdeki sınırları, Türk’ün yaşadığı en uzak yerden başlar. Dünyanın neresinde bir Türk’ün burnu kanasa, bizim yüreğimize kan damlar. Hiç kimsenin bu milletin içini yakmaya, soydaşlarımızı yalnız ve çaresiz bırakmaya ve katil bir devletin insafına terk etmeye hakkı yoktur.” Şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından Memişağa Parkı’na kadar yürüyen grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

rize-kamu-sen,-dogu-turkistanda-yasanan-zulmu-protesto-etti-2.jpgrize-kamu-sen,-dogu-turkistanda-yasanan-zulmu-protesto-etti-3.jpg