Rize Kanser Hastanesi'nden mesajınız var

Rize Kanser Hastanesi'nden mesajınız var
RİZE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ KANSER ARAŞTIRMA VE TEDAVİ MERKEZİ (ONKOLOJİ HASTANESİ) YARDIMLARINIZI BEKLİYOR...

Rize İlinde Üniversite Geliştirme Derneği, sivil toplum kuruluşlarıyla beraber yeni bir çalışma içine girerek, Rize Üniversitesi Tıp Fakültesi Kanser Araştırma ve Tedavi Merkezi (Onkoloji Hastanesi) kurulması için bir kampanya başlatmıştı.

Dernek Başkanı ve Rize İl Genel Meclis Başkanı Rahmi Metin, kampanyanın gündemde tutulabilmesi amacıyla önemli açıklamalarda bulunarak kampanya hakkında bilgi verdi.

Dernek olarak öncelikle üniversite kurma hedefiyle yola çıktıklarını ve kardiyoloji ünitesi kurma fikrine önce hayal ürünü olarak bakıldığını belirten Metin, kurulan kardiyoloji ünitesi sayesinde Rize'de bugüne kadar 3 binden fazla anjiyo ve yaklaşık 350 açık kalp ameliyatının yapıldığını ifade etti.

Metin, şimdi de dernek olarak “BİR AVUÇ ÇAY” ve  “BİR SMS DE SİZDEN”  kampanyası ile Rize'ye Kanser Araştırma ve Tedavi Merkezi'ni kazandırmayı hedeflediklerini belirtti.

Kampanya konusunda açıklama yapan Metin, "Rize'de ve ilçelerinde yeni hastaneler yapılmakla beraber önemli bir gelişme de Tıp Fakültesi'nin kurulmasıydı. İşte biz dernek olarak bu Tıp Fakültesi bünyesinde Kardiyoloji ünitesi yanında Onkoloji Merkezi (Kanser Hastanesi) kurabilmek için bir kampanya düzenledik. Artvin'den, Rize'den ve yakın illerden vatandaşların büyük şehirlerde hastane kapılarında maddi ve manevi eziyet çekmemesi için Rize'de böyle bir ünitenin kurulmasını öncelikli bir görev olarak algıladık."

Rahmi Metin, kampanyanın tamamıyla gönüllülük esasına dayandığını Rize'de ve Rize dışında yaşayan vatandaşlardan Rize'ye hizmet konusunda taraf olmalarını istediklerini ifade eden Metin, "Sağlık ve eğitim gibi hassas bir konuda birlik ve beraberliğin sergilendiğini gösterme adına bu kampanyayı tüm Rize' de uygulamak istedik. Vatandaşlarımız gönüllü olarak bu kampanyaya katılacak ve miktarı ne olursa olsun Rize'den yana, hizmetten yana taraf olduklarını göstereceklerdir. Bu kampanya ile ulaşılacak rakamın miktarı bizim için önemli değil. Bizim için önemli olan Rizelilerin ve bölge insanının bu kampanyayı taktirle karşılaması ve katılım çoğunluğudur." dedi. Metin, bu hizmetin Rize'de acilen olmasını istediklerini vurgulayarak, "Yardım çığlığını Rize'den başlatıyoruz. Biliyoruz ki bu sese ileride çok kişi ve kurumlar da yardımlarıyla ses verecektir." diye konuştu.

'RİZE ÜNİVERSİTESİNE SAHİP ÇIKIYOR'

Metin, Kampanyamızın büyük başlığı "Rize Üniversitesine Sahip Çıkıyor" şeklindedir. Ancak biz öncelikle Onkoloji Ünitesini kurmak istiyoruz. Bunun için de "Bir avuç çay da sizden" ve  "Bir SMS de sizden" adı altında kampanya başlatılmış ve sürmektedir. Birincisi tüm devlet ve özel çay alım yerlerinde afişlerimiz asıldı ve vatandaş gönüllü olarak ekspere gidip yardımda bulunacağını söyleyecek, eksper de gerekli açıklamayı kendilerine yapmış ve yapmaya da devam edecektir. Çaykur ve özel sektör Çay Fabrikası Müdürleriyle ve çay eksperleriyle gerekli açıklayıcı toplantılar yapılmıştır.

İkinci kısım SMS yoluyla kampanyaya katılmak, Rize'nin tüm İlçelerinde Milli Eğitim Camiası aracılığıyla yaklaşık 65 bin öğrenciye el broşürü dağıtıldı ve gönüllü öğrenciler yakınlarına bu kampanyayı anlatıp RİZE yazıp 4353 e mesaj göndermelerini söylediler. Turkcell ve Avea Faturalı hatlardan RİZE yazıp 4353 e kısa MESAJ göndererek herkes kampanyamıza katkıda bulunabilir. Bir SMS 5 TL.dir. Konunun afişlerle reklamları yapılmış ve basın yolu ile de gündemde tutulmuştur.

Rize Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne atanan Prof., Doç. ve Yrd.Doç. Dr. Öğretim Üyeleri, Sağlık Bakanlığı Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevlendirilmekte ve söz konusu hastane Rize Üniversitesi Tıp Fakültesi ile birlikte ortak kullanılmaktadır. Tıp Fakültesine atanan 50 Öğretim Üyesinin görevlendirmeleri yapılmış ve Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hizmet vermeye başlamışlardır. Ayrıca Tıp Fakültesi Öğrencileri bu yıl Rize’de eğitime başlamıştır. TOKİ tarafından yapılan Devlet Hastanesinin faaliyete geçmesi ile birlikte, Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi tamamen Üniversiteye devredilecek ve Tıp Fakültesi araştırma hastanesi olarak İlimize ve bölge insanımıza hizmet verecektir.

Rize Üniversitesi Tıp Fakültesi Kanser Araştırma ve Tedavi Merkezi (Onkoloji Hastanesi) binası, Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanındaki Sağlık Yüksekokulunun yanında yapılacaktır. Hastanede odalar tek kişilik, hasta ve refakatçi kalacak şekilde, içerisinde mutfak, banyo ve lavabosu örneği kendisinden olacaktır.

Hastanenin binası ile ilgili, Tıp Fakültesi Dekanı ve Rize Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Arif YILMAZ ve uzman ekipler tarafından, Ülkemizdeki diğer Onkoloji Merkezlerinin yapıları araştırılarak, avan projesi çıkartılmış. En kısa zamanda inşaatına başlanıp, halkımızın desteği ile birlikte bitirilmesi planlanmakta.

Rize Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinin (Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi) hasta yoğunluğu dikkate alındığında, sadece Rize’ye değil, Rize, Artvin ve Trabzon-Of Bölgesi (Of, Sürmene, Çaykara, Dernekpazarı, Hayrat gibi) insanına hizmet ettiği görülmekte. Bu da hastanemizin bölge insanı için önemini ortaya koymaktadır.

KAMPANYADA SON DURUM

Kampanyada şu ana kadar toplanan yardımlarla ilgili ise Metin şöyle konuştu: SMS kampanyası ile ilgili şu ana kadar 2200 mesaj gönderilmişÇAYKUR tarafından da müstahsillerden ve personelden Bir Milyon Türk Lirası (eski para ile 1 Trilyon) üzerinde bağış toplanmıştır. Özel Sektör Çay Fabrikalarından da Kuru Çay bağışı yapılmış ve yapılmaktadır. Hayırsever vatandaşlarımız da Derneğimizin web sitesinde mevcut olan (www.rizeunivder.org) banka hesap numaralarına bağış yapmaya devam etmektedirler. Rizemizdeki kurumlar ve hayırsever vatandaşlarımız tarafından da şu ana kadar 200.000 TL.(eski para ile 200 milyar Tl.) bağış yapılmıştır ve bağış kampanyaları da devam etmektedir.

Metin ayrıca kampanyaya desteklerini esirgemeyen "Rize Üniversitesi Tıp Fakültesi Kanser Araştırma ve Tedavi Merkezi (Onkoloji Hastanesi) kurma kampanyamıza, Rize Valiliği, Rize Belediye Başkanlığı ve Belediye Başkanımız Halil BAKIRCI, ÇAYKUR Genel Müdürlüğü ve Genel Müdürümüz ve Dernek Yönetim Kurulu Üyemiz Ekrem YÜCE, Rize Ticaret ve Sanayi Odası ve Başkanı Ömer Faruk OFLUOĞLU, Rize Ticaret Borsası ve Başkanı Mehmet ERDOĞAN, Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Başkanı Muammer ATILGAN, Rize Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Arif YILMAZ, Rize İl Özel İdaresi, Rize’deki kamu kurum ve kuruluş temsilci ve üyeleri, Sendika temsilcilerimiz ve sendika üyeleri, Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan OKUMUŞOĞLU, Üniversite idareci ve Öğretim Üyeleri, Çaykur İyidere Çay Fabrikası Müdürü Yaşar METE, Çaykur Bilgi İşlem Daire Başkanı Ahmet ZENGİNBAL, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Yunus SARAL, Dernek Yönetim Kurulu Üyemiz ve Rize Belediyesi Daimi Encümeni Dursun BİLGİLİ, Dernek Yönetim Kurulu Üyesi ve Mali Müşavir Ali Fuat ÇAKMAKÇI, Rize Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Dernek Genel Sekreteri Ali Rıza KÖROĞLU, tüm dernek üyelerimiz, Rizeli, Artvinli, Trabzonlu ve hayırsever tüm vatandaşlarımıza verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyor, desteklerinin devamlarını bekliyoruz." dedi.

HAYDİ RİZE, HAYDİ RİZELİLER... KANSER HASTANESİ İÇİN BİR YARDIMDA SEN BULUN...

YARDIM HESAPLARI

Ziraat Bankası Rize Şb. (248) 52351738-5001 TL 

Akbank Rize Şb. (99) 156485 TL

TEB Rize Şb. (195) 22766 TL

kanser-hastanesi.jpg

kanser-hastanesi-1.jpg