Rize Karanlığa Gömülecek!

Rize Karanlığa Gömülecek!
Rize'de bu kriz çözülemezse Rize tamamen karanlığa bürünecek, elektrikler sonsuza denk kesilecek.

Rize'de Elektrikler Sonsuza Dek Kesilecek!..

Rize'de sokak aydınlatmalarında kullanılan dekoratif aydınlatma direklerinin TEDAŞ tarafından yönetmeliklere uygun olmadığı gerekçesiyle kabul görmemesi sonucu Rize'deki ilgili şirket Aksa Elektrik A.Ş.'ye ödeme yapmaması sonucu kesilen sokak aydınlatmalarındaki elektrik krizi çözülemezse Rize ebediyyen karanlıkta kalacak! Ayrıca Rize Belediyesi tarafından şehirde daha modern görünüm sağlaması için kullanılan yaklaşık 600 adet dekoratif aydınlatma direkleri kullanılamayacağından sökülmek zorunda kalacak. Dekoratif direklerin sökülmesi ise Rize'nin tam 1 Milyon TL. zararına neden olacak.

Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) tarafından Aksa Elektrik'e gönderilen tebligatta ledli ışık yayan diyotlu yol aydınlatma armatürleri teknik şartnamesinde şartnameye uymayan hiçbir aydınlatmanın ödemesinin TEDAŞ tarafından yapılmayacağı ve bu armatürlerin elektriklerinin kesilmemesi halinde ödemelerin AKSA Elektrik tarafından sağlanacağının bildirilmesi üzerine 2011 Temmuz ve 2012 Ocak ayları içerisinde denetmen personellerini Rize'ye gönderen TEDAŞ, Rize Belediyesi tarafından şehrin daha modern görünüm kazanması amacıyla şehrin muhtelif yerlerine yaklaşık 600 adet yerleştirdiği dekoratif aydınlatma direklerinin tespitini yaparak AKSA Elektrik'e bunların elektriğinin kesilmesi talimatını verdi.

TEDAŞ'tan aldığı tebligat sonrası geçtiğimiz hafta içerisinde gerek viyadük altlarındaki armatürlerin gerekse dekoratif aydınlatma direklerinin elektriğini kesen AKSA Elektrik, önümüzdeki günlerde denetmenlerin tespit ettiği tüm dekoratif aydınlatma direklerinin elektriğini kesecek. Rize'de şehrin sokak aydınlatmaları ise sadece TEDAŞ'a ait aydınlatma yönetmeliklere uygun aydınlatma direkleri tarafından sağlanacak.

TEDAŞ'ın ayrıca AKSA'ya daha önceden armatürlerin elektriğini kesmediğinden geçmişe dönük cezai işlem uyguladığı ve yaklaşık 30 Milyon TL. alacağına bloke koyduğu öğrenildi.   

sokak-lambalari-1.jpg

sokak-lambalari-3.jpg

Herbirinin yaklaşık Bin TL.'ye mal olduğu dekoratif aydınlatma direklerinin elektriğinin kesilmesiyle atıl durumda kalacak 600 dekoaratif aydınlatma direkleri ise sökülmek zorunda kalacağından gerek kurulum ve maliyet masrafları gerekse sökülme masraflarıyla beraber Rize'nin 1 Milyon TL.'si boşa gitmiş olacak.

sokak-lambalari-2.jpg

Öte yandan geçtiğimiz hafta içerisinde haberlerimizde de yer verdiğimiz Rize'de viyadüklerin elektriğinin kesilmesine vatandaştan pankartlı protesto şeklindeki haberimizde ise belediye sınırları içerisinde asılacak pankart ve afiş türü her türlü materyal için Rize Belediyesi Gelirler Müdürlüğü'nden izin alınması gerektiğinden Rize Belediyesi Gelirler İdaresi Müdürlüğü'ne herhangi bir başvurunun olmayışı ve buna rağmen o pankartların sökülmemiş olması pankartların Rize Belediyesi tarafından bir tepki olarak ve konuyu kamuoyu gündemine taşıyarak soruna çözüm bulabilmek amacıyla asıldığı tahmin ediliyor.

olay53 - ÖZEL -