Rize Kasabalıktan Köye Dönüştü

Rize Kasabalıktan Köye Dönüştü
"At sahibine göre kişner", "İmdat Sütlüoğlu Çaykur'un özelleştirilmesiyle ilgili duruş sergileyecekse biz o genel müdürlüğü İmdat Sütlüoğlu'na dar edeceğiz."...

"At sahibine göre kişner", "İmdat Sütlüoğlu Çaykur'un özelleştirilmesiyle ilgili duruş sergileyecekse biz o genel müdürlüğü İmdat Sütlüoğlu'na dar edeceğiz." "Kasaba olan Rize köye dönüştü" İşte Zeki Mayi ile sohbetin 2. bölümü...

Milliyetçi Hareket Partisi Rize 1. sıra milletvekili adayı Zeki Mayi ile olay53 haber muhabiri İbrahim Köroğlu'nun gerçekleştirdiği soru cevap görüşmesinin 2. ve son bölümü:

ibrahim-koroglu-zeki-mayi.jpg

Rize’de ev kiraları çok yüksek. Öğrenciler olarak bu durumdan şikayetçiyiz. TOKİ’nin diğer illerde olduğu gibi Rize’de de ev yapmasını istiyoruz. TOKİ neden deprem konutları dışında konut yapımında Rize’de yok.  Sizin bu yönde bir çalışmanız olacak mı?

Milliyetçi Hareket Partisi olarak Rize Gençlik Eğitim Merkezi ve Sosyal Tesisi adı altında üniversite gençliğinin barınma ihtiyacını karşılayacağı içerisinde her türlü sosyal faaliyetlerini gerçekleştirebileceği ve çok amaçlı salonları bulunacak gençliğimizin içerisinde yer alacağı bir oluşumu iktidarımız döneminde hazırlayacağız.

Türkiye'nin dört bir yanında TOKİ var. Her bölgede hayata geçirilen alkışlanacak bir proje. Eleştirmek için birşey söylemek mümkün değil. Ama niçin böyle bir projeyi Rize'de faaliyete sokmazsınız, neden TOKİ Rize'de yok, niçin Rize'de yapmazsınız? Bu Rizeli hiçbir şeye layık değil mi? Niçin Rize'yi doğu batı eksenine sıkıştırdınız? Rize doğu batı ekseni içerisinde patlayacak bir bomba gibi duruyor. Şehire bir şehir daha katma yolunda geçmişte de seslendirdiğimiz Isırlık Mevkiini Rize'ye katıp orada yapılacak 10'arlık dilimler halinde toplamda 200 kilometrelik istimlak ve yol çalışmalarıyla TOKİ'yi de o bölgeye çekmek ve üniversitenin kampüsününde o bölgeye alınmak kaydıyla şehire şehir katmak ve Rize'ye gelecek olan üniversite öğrencisinin altyapısı olması anlamında bütün Rize'yi Rize'nin tüm mahallelerini kucaklayacak böyle bir projeyi bugüne kadar niçin oluşturmadılar anlamış değilim. Gençlerimiz emin olsun ki biz bunların çalışmalarını Allah nasip ederse MHP iktidarında şayet iktidar olamazsak muhalefetteki çalışmalarımızla çözmeye çalışacağız.

400 yataklı 82. Yıl Devlet Hastanesi’nin yerine yeni yapılan 200 yataklı hastanenin Rize’nin ihtiyacına cevap vereceğini düşünüyor musunuz?

Rize'de Tıp Fakültesi kurulması süretiyle bu noktada yapılan Yeni devlet hastanesi'nin faaliyete geçirilerek eski SSK'nın Yeni Devlet Hastanesine taşınmasıyla eski SSK'nın da çocuk veya doğum hastanesi yapılması süretiyle Rize'nin 25-30 yıllık fiziksel alanda bir hastane sorununun çözüldüğü ama bunun için eski SSK'nın mutlaka yeniden yapılandırılmasıyla hastane konusunda Rize oldukça iyi bir noktaya gelmiş olur. Ama hastanenin kendi işleyişi açısından, hastaların kabulünden, hastalardan alınan katkı paylarına kadar olan yanlışların düzeltilmesi gerekir. 

Milletvekili seçilmeniz durumunda öncelikli hedefiniz nedir?

Aday olmamın öncelikli hedefi çaydır. Birinci önceliğim Çaykur'un 2007-2013-9. kalkınma Planından Çaykur'un özelleştirme kapsamı dışına çıkarmaktır. Benim ilk hedefim bu.

Rize Ak Parti lehinde 3-0 olur mu? Olursa bu Rize için bir kazanç mı yoksa bir kayıp mıdır?

Rize'de AKP hiçbir zaman 3-0 yapamadı. AKP geleneklerinde Rize 3-0 olmadı. Bu seferde AKP'nin Rize'de çok ciddi sıkıntılar yaşayacağını düşünüyorum. Seçmenimiz başbakan üzerinden bir değerlendirme yapacaktır ama 2007 seçimlerindeki gibi olmayacak.

Rize’nin sorunlarını bölgedeki MHP milletvekili adayları aracılığıyla TBBM’ye taşıdınız mı?

Çayla ilgili sorunları Trabzon MHP Milletvekili arkadaşlarımızla iki konuda TBMM'ye taşıdık. Birincisi Çaykur'un özelleştirme kapsamı dışına çıkarılmasıyla ilgili kanun değişikliği ikincisi Çaykur hakkında soru önergesi vermemiz çalışması oldu. Bu soru önergesinde "Çaykur niçin %52 fabrikasında fuel oil kullanıyor" şeklinde.

Trabzon milletvekilimiz Süleyman Latif Yunusoğlu'nun Avrupa Birliği formlarından faydalanmak üzere Türkiye'de yapılan 561 proje içerisinde kabul gören 6 projeden birinin Rize Ticaret Odası ve Ticaret Borsası'nın projesi olduğunu bu projenin niçin kamuya değilde özel sektöre verildiğine dair merkezi hükümete Avrupa Birliğinden soruldu.

MHP’nin eski il başkanı olarak mevcut Rize Milletvekilleriyle Rize’nin sorunları ile Rize’de yapılabilecekler hakkında görüş alışverişinde bulundunuz mu?

Evet. Özellikle yapmış olduğumuz çay panelleriyle ilgili kendilerini davet etmemize rağmen davetimize iştirak etmediler. Daha sonra ise Rize'nin çay sorunlarıyla ilgili Ali Bayramoğlu'nun da içerisinde yer aldığı 15 kişilik heyetle Sri Lanka ve Hindistan'da çayla ilgili araştırma yapma gibi bir çalışmamız oldu.

Eski bir bakan olan İmdat Sütlüoğlu’nun Çaykur Genel Müdürlüğü’ne atanmasını nasıl karşılıyorsunuz?

İmdat Sütlüoğlu Rize'de bakan, milletvekili, belediye başkanlığı görevlerini yapmış bir arkadaşımız. İktidarın insiyatifini kendi kadrosundan kullanmak süretiyle Rizeli geçmişe sahip, Rize'de yaşamış bir arkadaşımızın çay fabrikası sahibi olarak çayla da bilgisi varken Çaykur Genel Müdürlüğü'ne atanmasının politik anlamda bir anlamı var. Özellikle Pazar ile Ardeşen arasındaki kutuplaşmanın getirmiş olduğu sıkıntıya karşı bir cevap olarak düşünüyorum.

Sütlüoğlu tabiki Rizelidir, Rize'de yetişmiştir. Bizim için Rizeli bir insanın genel müdür olması da doğaldır. Çaykur'un özelleştirilmeye alındığı süreçte İmdat Sütlüoğlu'nun genel müdürlüğe getirilmesine İmdat Sütlüoğlu nasıl bakacaktır. Özelleştirme hükümetin planında programında vardır. İmdat Sütlüoğlu, Çaykur'un özelleştirilmesiyle ilgili duruş sergileyecekse biz o genel müdürlüğü İmdat Sütlüoğlu'na dar edeceğiz. Özellikle bizler seçilmemiz halinde MHP İl Teşkilatı ve MHP'nin bütün kurum ve kuruluşlarıyla ona o genel müdürlüğü dar edeceğimizi sizin aracılığınızla bildiriyorum ve karşısında dimdik duracağımızı her an her adımını takip edeceğimizi ama Çaykur'u özelleştirme statüsü dışına çıkartıp bu milletin mağduriyetini giderecek hatta Çaykur'da kapasite artırmasına gidecek ve insanımızın sıkıntılarını giderecek çalışmalarda bulunacaksa biz seçilmiş bir milletekili olarak (seçimden sonrası için) Rize'deki il teşkilatlarımızla bütün ülkücü kuruluşlarımızla beraber İmdat Sütlüoğlu'nu destekleyeceğimizi, alkışlayacağımızı şimdiden ifade ediyorum.

Rize’ye üniversite okumak için dışarıdan gelenler için sosyal aktivitelerin ve tesislerin yetersiz oluşuna karşın bir çalışmanız olacak mı?

Rize'nin üniversite gençliğine karşı sosyal tesislerin yetersiz olması dolayısıyla büyük sıkıntıları var. Özellikle sahil bandımızda (İyidere Fındıklı alası sahil kısmı) ilçelerimizdeki meslek yüksek okulları ile fakültelerin varlığı bu sahil bandında sosyal tesisler yapılmak kaydıyla gençlerimizin sosyal aktivitelerini gerçekleştirecek çalışmalarla beraber Rize Gençlik Eğitim Merkezi ve Sosyal Tesisi'nin kurulmasıyla ilgili çalışmaların yapılması gerektiğini düşünüyorum.

Başbakan’ın yıllar önce söylediği Rize kasaba görünümünde sözünden sonra geçen zaman içerisinde Rize'nin kasaba görünümünden kurtulduğunu söyleyebilir misiniz?

Hayır, kesinlikle çok doğru bir tespittir. Bu konuyu biz çok seslendirdik. Önceki başbakanımız döneminde Rize köydü. Şimdiki başbakanımız dönemini de köy olarak değerlendirmeye başladık. Geçen zaman içinde köy kültürününde hakim olmasıyla zaman aleyhimize işlemeye başladı. Hem kentsel anlamında bir köylülüğümüz var hemde kültür anlamında köylülüğümüz oluşmaya başladı. İki başbakan döneminde her anlamda Rize'de köy kültürü oluşmaya başladı.

Rize’de gerçekten iktidara karşı muhalefet yapıldığını düşünüyor musunuz?

Rize'de bugüne kadar bize kadar tabiri caizse saygısızlık olarak algılanmasın bugüne kadar Rize'de bir kör dövüşü söz konusuydu. İktidar muhalefet arasında projeler kavgası değil iktidarla şahsiyetler arasında bir çatışma vardı. Muhalefet, tabiri caizse başbakan üzerinden siyaset yapıp, başbakana farklı söylemler, eylemler kurmak üzere bir siyasi anlayış pompalanıyordu. Vatandaşlar bu gerilim bu kavga politikasından hoşlanmıyordu. Biz bunu ilk defa kendi başkanlığım döneminde Rize'de değiştirdik. İlk defa Rize'deki bütün siyasi oluşumlar olarak bir araya geldik. Başbakanın Rize'ye geldiği zaman MHP gözüyle Rize'nin sorunlarını başbakana aktarmayı istediğimi söyledim. Hatta CHP İl başkanı ve AKP İl başkanı arkadaşımızla beraber oturup başbakanın varlığını Rize olarak iyi değerlendirelim anlayışıyla bir çalışma yaptık ama başbakanla buluşturulmadık. Bizim dönemimizle beraber projeler arası bir muhalefetin olduğunu projeler arası tartışmanın ortaya konulması gerektiğini koyduk. Bu konuda da başarılı olduk.

Ak Parti kuruluşundan bugüne kadar seçilen Rize Milletvekillerini başarısız mı buluyor ki 2. defa aday yapmıyor?

Rize'de AKP bugüne kadar hiçbir milletvekilini ikinci kez aday yapamıyor. Çünkü her yaptığını seçilmişleri millete oylattıklarından seçilmişlerde Ankara'da "at sahibine göre kişner" sözüne uygun bir duruş ortaya koyduklarından Rize'ye, seçmene hiç bakmadılar. Rize coğrafyasındaki sıkıntıları takip etmediler. O sıkıntıları Ankara'ya taşımadılar. Böyle olunca dördüncü sene sonu geldiği zaman Rizeli tepkisini verir, birinin üzerine toplar tepkiyi. Son seçimde bütün günahların faturası Ali Bayramoğlu'na kesildi. Fatura Bayramoğlu'na kesildikten sonra Bayramoğlu gitti yerine şimdi Ramazanoğlu geldi. Artık tertemiz Ankara tertemiz dolayısıyla yine böyle bir süreç devam etmekte.

Rize’de çiftler arasında boşanmaların artmasını neye bağlıyorsunuz?

Boşanmaların en önemli nedenlerinden birinin ekonomik işsizlik olduğuna şahit oluyoruz. Toplumda ekonomik çöküntü varsa ahlaki çöküntüde aynı paralelde oluyor. İnsanlarımız özellikle kitle iletişim araçlarından çok ciddi şekillde etkileniyor. Günübirlik aşklar, günübirlik heyecanlar sonunda evliliğe adım atılması, çok genç yaşta yapılan evliliklerde bugünkü sosyal doku içerisinde kaldırılamadığını çok ufak nedenlerle tartışıldığını, çok ufak bahanelerle ayrışıldığını görüyoruz. Hükümetimizin buna önlem olarak din eksenli siyaset yapmasına rağmen toplumdaki ahlaki yozlaşmayı gerektiği şekilde engelleyemediğini, başbakan ekonomik konuştuğunda 3 bin yüz dolar olan kişi başı geliri 10 bin dolara çıkardığını söylüyor. Kişi başı geliri 10 bin dolara çıkardıysanız 5 kişilik ailenin evine yıllık 50 bin dolar girmesi gerekiyor. Rize'de evine yıllık 50 bin dolar giren aile sayısı kaçtır? ekonomik çöküntü böyle olduğu zaman evde başlayan huzursuzluklar tartışmaya, tartışma sonucunda da içinden çıkılamayacak problemler baş gösterdiğinden tartışmalar boşanmaya kadar gidiyor. Bu sadece Rize'nin manzarası değil ülkenin manzarasıdır. Rize kapalı bir toplum olması nedeniyle bunları eritebiliyor ama metropol şehirlerde açık bir toplum olmasından dolayı eritemiyor. Oradaki yansımalar çok daha tehlikeli boyutlarda dolayısıyla hükümetin bu konuda daha sağlıklı projeler üretmesi gerekir diye düşünüyorum.

Rize’de turizm alanlarından yeterince faydalanılabiliyor mu? Faydalanılamıyorsa sizin bu konuda bir projeniz var mı?

Rize'de yeşilin 17 çeşidi var. Rize Türkiye'nin botanik bahçesi. Rize 25 yıllık başbakanlık döneminde turizmden hak ettiği payı alabildi mi diye değerlendirecek olursak Rize köy görünümünden kurtulamadı ki turizmden hak ettiği parayı alsın. Rize iki başbakan döneminde de turizm haritası çıkarılmadığından hak ettiği değeri alamadı. Oysa ki Rize'nin turizm haritası çıkarılırsa ve bu turizm haritası içerisinde neler yapılabileceği üzerinde durulursa Rize'de eko turizmle beraber dünya turizmi iin önemli bir sektöre sahip av turizmiyle, kaplıca turizmi, yayla turizmi ve kayak turizmine kadar 25 yıllık iki başbakan döneminde bunları halletmesi gerekirdi. Bunlarla ilgili köylerimizde kendimize has konaklarımız, ahşaptan eski konaklarımız var. Turizm bakanlığından destek mahiyetinde sağlanacak destekle o evler pansiyon şeklinde turizme kazandırılmış olsaydı ve merkezde de bir emlak bürosu gibi bir büronun kurulmasını sağlayarak pansiyonların kiraya verilebileceği şeklinde bir altyapı oluşturulabilinseydi bugün ilimizde gerçekten turizm alanında çok daha iyi işler yapılmış olacaktı. Ayrıca kadınlarımızın el emeği göz nuru dokuyabileceği yaşmak, oya, başörtüsü ile sanatkarlarımızın özellikle marangozlarımızın üreteceği kemençe, nayla, kuyiça ve sepetlerden gelen turistlere satımı yapılabilse ve Rize'nin atma türkü geleneğindeki başarısını sahil bandında İyidere'den Fındıklı'ya kadar olan bölgede 5 - 10 tane 20 tane kendi taş evlerimizin kurulması süretiyle atma türkü evleri oluşturarak hem geleneklerimizin yaşatılması anlamında hemde turizme hizmet edebilme anlamında denizi de kullanarak takaları canlandırarak taka turizmini de hizmete sokmak kaydıyla Rize'de turizm alternatifleri artı olarak Rize'ye kazandırılabilirdi. Maalesef bunların hiçbiri iki başbakan döneminde de Rize'ye yapılamadı.

Neden milletvekili olmak istiyorsunuz?

2010'un 3. ayının 10'unda vermiş olduğumuz Kamu İktisadi Teşekkülü olan Çaykur'un Kamu İktisadi Kuruluşuna dönüştürülerek Çaykur'un özelleştirilme kapsamı dışına çıkarılması sağlansaydı ben bu dönem milletvekili adayı olmayacaktım.  Bu dönem başbakan kendi projesine göre cumhurbaşkanlığı hazırlığı yapıyor. Yanibir daha AKP'nin başında değilim diyor. dolayısıyla bende bir dönem daha il başkanlığı görevinde bulunup ondan sonraki siyasi konjektörde aday olmayı düşünüyordum. Ama Çaykur'un özelleştirme kapsamında 2007-2013 süreci içerisinde iki yıllık bir sürenin kalmasından dolayı benim ciddi anlamda mecliste milletvekili olup bu işin üzerinde bir milletvekili statüsüyle Rize'nin çocuğu olarak, Rize'de birlikte yaşadığımız birlikte büyüdüğümüz insanların da destekleriyle milletvekili sıfatıyla Rize'de köy köy, mahalle mahalle dolaşmak süretiyle Rize'yi organize etmek, mitingler düzenlemek ve kanuna geri adım attırmak.

Çaykur’da mevsimlik işçi olarak çalışan işçilerin kadro almasını sağlayacak projeniz var mı?

Bu konuda benim bir projem yok. Çaykur'da mevsimlik işçi meselesi ciddi bir meseledir. Çaykur'da çalışan 11 bin işçinin 5 bini mevsimlik işçidir. Bunların hepsinin kadroya geçirilmesi Çaykur için büyük bir yüktür. 

Rize’de seçim nasıl sonlanır?

Amacımız Rize'yi 3-0 almaktır. MHP olarak 3-0 almak isteriz. Bizler başta olmak üzere MHP'liler çalışır teveccüh Rize'de yaşayan milletimizindir. Takdiri himayede Cenab-ı Allah'ındır. O yüzden şu anda sonuçları ifade etmek zordur.

Gürcistan’da bulunan Rizeli tutuklular için bir çalışmanız var mı?

Dernek başkanı bayan arkadaşımızla birlikte birkaç çalışma içerisinde bulunduk. Baroyu dinledik. Gürcistan'da bir takım sakat işlerin yapıldığına tanık olduk. Günahsız birçok insanın orada fuzuli yere tutuklandığını, para istendiğini ve para karşılığında serbest bırakacaklarını, mevcut kanunlar içinde böyle bir kanunun var olduğunu söylemeleri düşündürücüdür. Son organizasyon içerisinde bulunan bir kişi olarak bu konuyu yakından takip etmekteyim ve bu konudaki çalışmalarımız devam edecek.

Rize’ye demiryolu gelmesiyle ilgili bir projeniz var mı?

Bu konuda yapılmış çalışmalar var. Bu çalışmaları Trabzon çok ciddi anlamda seslendirmekte. Hatta Trabzon'a kadar demiryolunun gelmesini büyük bir ihtimalle başarma aşamasına getirdiler. Bizde onlardan faydalanmak süretiyle Trabzon'a gelecek demiryolunu buradan Batum'a bağlamak süretiyle Türkiye'yi Kafkasya'ya, kafkasya'yı dünyaya bağlayıp tarım ürünlerinin de hem deniz yoluyla hem demir yoluyla Sovyet pazarına oradan da diğer ülkelere açılmasınınsağlamanın çok sağlıklı olacağını düşünüyorum.

Seçildiğiniz takdirde mazbatanızı aldıktan sonra sizi Rize’de görebilecek miyiz? Rize halkı, artık Ankara’da oturmaya alışmış milletvekili istemiyor.

Seçim çalışmalarında ilk girdiğim kahvelerde, dükkanlarda, işyerlerinde "yine geldiniz, seçim geldi sizde geldiniz, şimdiye kadar neredeydiniz" diyorlar. Bundan çok sık karşılaşıyorum. Doğru diyorlar. Siyasetçiler yüzsüz insanlar. Böyleleri seçim zamanları gelenlerdir. Bunu söylerken ben yağan yağmurda, çamurda, karda, acı günde tatlı günde sizlerle beraberdik. Ben sizden hiç ayrılmadım. Bu sizden ayrılanlar için geçerlidir. Ama bende siyasetçi olduğumdan faturayı birazda bana kesiyorsunuz. Allah nasip ederde seçilirsem evimi Ankara'ya taşımayı düşünmüyorum.Meclis çalışmaları dışında zamanımı Rize ve ilçelerinde Rize'den kopmadan, Rize'nin sorunlarıyla dün olduğu gibi yarında beraber olacağımızı ifade etmek istiyorum.

Rize’de yapılmakta olan HES kararlarının sürekli değişmesini neye bağlıyorsunuz?

Hes'lerin bu şekilde yapılmasına şiddetle karşıyım. Yenilebilir enerji kaynaklarının ihtiyaçlarının olması Türkiye'nin enerji kaynaklarını değerlendirmesi çok doğru ama Rize'de peynir ekmek dağıtır gibi hes ruhsatı satmış, hes ruhsatı vermişler. Hiçbir analiz yapılmadan, hiçbir değerlendirme yapılmadan İkizdere Vadisine 22 tane, Kaptanpaşa Senoz Vadisine 13 tane. Böyle bir katliam olamaz. Hukuk, adalet ve mahkemelerimiz milletimiz için var. Vatandaşlarımızın itirazları sonucunda mahkemeler bu hesleri incelediğinde şu anda Rize'deki heslerin yüzde 95'inin hayata geçmesi mümkün değildir. Onun için mahkemeler durdurma kararı veriyor. Ama bizim korku imparatorluğunu oluşturan siyasi baronlar bu işle ilgili mahkemeleri sıkıntıya sokacak duruş belirlediğinden dolayı firma yetkilileri mahkeme kararlarını hiçe sayıyor, heslerin yapımına devam ediyor.

Çaykur’daki sendika davasını nasıl yorumluyorsunuz?

Sendikaya ilk siyasi tepkiyi veren kişi olarak ilk çıkışımı Tek Gıda sendikasıyla Hak İş arasında sendikal bir yarışmış gibi gösterilmesine rağmen yapmıştım. Adını da koymuş bu özelleştirme demiştim. Üyelere eğer sizler özelleştirmeye karşıysanız direnmeniz gerekir, direnmeniz içinde bir sürü şartların olduğunu ve bunu bir yarış olarak görmemeleri gerektiğini söylemiştim. Baskı yapmak süretiyle 4 bin 500  arkadaşı kendi sendikalrına geçirdiler. Bu arkadaşlar daha önce bu oyunu göremediklerinden neredeyse 5 yıl önceki maaşı alıyorlar. İkramiyelerinin büyük bir bölümü vergilendirme süretiyle kesildi. Hükümet sendikasız olduklarından Çaykur işçisine kendi belirlediği paranın dışında para vermemektedir. Burada işçilerin mağduriyeti devam etmekte. Onun için bu konuda bizim çok ciddi çalışmamız var. Tek Gıda İş bugün 8 bin 500 mevcutta kaldıysa buna bizim Zeki mayi olarak o günkü çıkışlarımızın büyük katkısı olduğunu düşünüyorum.

zeki-mayi-rize-mhp.jpg

Milliyetçi Hareket Partisi Rize 1. sıra milletvekili adayı Zeki Mayi ile gerçekleştirdiğimiz soru cevap şeklindeki görüşmemizi sonlandırdıktan sonra son sözü milletvekili adayı Zeki Mayi'ye bıraktık: Rize'deki hemşerilerimize bu anlamda siyasi konjektörü yeniden Başbakanın gölgesinde değil siyasi konjektörü içerisinde değerlendirip gelen adayların hepsine siz niçin aday oldunuz? Aday olma nedenlerini ve Çaykur ile ilgili düşüncelerini kesinlikle sormalarını, yapmacık, taklitçilik beyanları iyi değerlendirmeleri gerektiğini belirtmek istiyorum.

olay53 camiası olarak kendisine yöneltilen tüm sorulara içtenlikle cevap vererek bize zaman ayırıp İl Başkanlığı Binasında konuk ettiğinden Zeki Mayi'ye teşekkürlerimizi bir kez daha buradan iletiyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz...

1. BÖLÜME AİT SORU VE CEVAPLARLA İLGİLİ HABERİMİZ

Zeki Mayi'den İlginç Cevaplar