Rize Kötü Gidişe Dur Diyecek

Rize Kötü Gidişe Dur Diyecek
PTT 1. Lig'de hafta sonu sahasında Şanlıurfaspor ile karşılaşacak Çaykur Rizespor'da Teknik Direktör Engin Korukır, maçı kazanarak üzerlerindeki baskıyı atmak istediklerini söyledi.

PTT 1. Lig'de evinde oynadığı son Erciyesspor ve Karşıyaka ile berabere kalan, deplasmanda ise Adanaspor ile Manisaspor'a mağlup olan Çaykur Rizespor kötü gidişe Şanlıurfa maçında "dur" demeyi hedefliyor.

Şanlıurfaspor ile yapacakları maçın çok önemli olduğunu dile getiren Korukır, ''Üzerimizde olumsuzluklar var. Bu da bizi etkiledi. İddiamız devam ediyor. Ancak Şanlıurfaspor maçı çok kritik. Şanlıurfaspor maçını kazanarak üzerimizdeki baskıyı atmak istiyoruz. Böylece eski havayı yakalayacağımıza inanıyorum'' diye konuştu.

engin-korukir-rizespor-teknik-direktoru.20121128182802.jpgÇ.Rizespor Teknik Direktörü Engin Korukır, puan cetvelinde her hafta yerlerin değiştiğini belirterek, "Kırılma noktasında Şanlıurfa ile kritik bir maç oynayacağız. Takımımda 4 haftalık bir düşüş var. Bu düşüş için elbette mazeret söylemiyorum, çünkü yine hoca mazeret söyledi derler. Ama takımdaki en önemli oyuncular bazen düşünmediğin sebeplerden dolayı olmayınca sıkıntı yaşanıyor" dedi.

Şanlıurfa ile oynayacakları maçı mutlaka kazanmak zorunda olduklarını ifade eden Korukır, “Takım olarak bir düşüş yaşıyoruz. Bunu şöyle değerlendirmek lazım. Eğer kadronuzda önemli oyuncular sakatlık, ceza yada özel durumlar gibi çeşitli sebeplerden dolayı oynamıyorlarsa bu eksikliktir. Son 4 hafta ideal kadromuzla sahaya çıkamadık. Bunlar çök önemli etkenler. Başarılı olduğumuz haftalarda takıma katkı sağlayan oyuncular eksikliğini ciddi anlamda hissettik. Şimdi önümüzde çok önemli bir maç var. Kazandığımız zaman eski havamıza bürüneceğiz. Kaybedilen puanlarla üzdüğümüz taraftarımızın gönlüne de almak zorundayız. Artık puan kaybetme lüksümüz yok" diye konuştu.

Takımda önemli oyuncuların çeşitli sebeplerle forma giyemediğini ifade eden Korukır, ''Başarılı oyuncularımız, ideal on bir oyuncuları son haftalarda forma giyemedi. Jallow, Uche ve Hakan'dan yeterince yararlanamadık. Bunlar bizi etkiledi'' dedi.

Öte yandan yeşil mavili ekip hafta sonu evinde oynayacağı Şanlıurfaspor maçının hazırlıklarını günde yaptığı tek idmanlarla sürdürüyor. Antrenmana, Manisaspor maçında sakatlanan Jallow katılmadı. Korukır, Manisaspor maçında sakatlanan Ousman Jallow'un ligin ilk yarısında forma giyme şansının olmadığını belirtti.

rizespor-antrenmani.jpg