Rize Liman Güvenliği Komisyon Toplantısı Yapıldı

Rize Liman Güvenliği Komisyon Toplantısı Yapıldı
Rize liman güvenliği komisyonu toplantısı Vali Ersin Yazıcı başkanlığında gerçekleşti.

Rize Valisi Ersin Yazıcı başkanlığında yapılan toplantıya;  Gümrük Müdürü Yurduşen Barutçu,  Sahil Güvenlik Bot Komutanı Üsteğmen Oskay Masatçı, Rize Liman Başkanı Seyfettin Ceylan, Sahil Sağlık Denetleme Merkezi Tabibi Gülzar Kalafat, Deniz Liman Şube Müdürü Şevki Meşe ve Rize Limanı İşletmecisi ve RİPORT Yönetim Kurulu Başkanı Asim Çillioğlu katıldı.

rize-limani-guvenlik-komisyonu-toplantisi-yapildi-4.jpg

Vali Ersin Yazıcı, yapılan toplantılar ve bu toplantılarda alınan kararlar ile liman güvenliği konusunda önemli adımlar atılacağını ve bu manada kurumlar arası işbirliğinin artırılarak sürdürülmesi ve koordinasyonun sağlıklı ve en kısa sürede sağlanabilmesi gerektiğinin altını çizdi.

rize-limani-guvenlik-komisyonu-toplantisi-yapildi-3.jpg

İkizdere Ovit tünellerinin tamamlanmasının ardından Rize Limanı'nın arka hinterlandının genişleyeceğini, liman trafiğinin ve öneminin artacağını kaydeden Vali Ersin Yazıcı, bu toplantıda Rize Limanının güvenliğini, kapasitesini ve Ovit Tünellerinin tamamlanmasına paralel olarak artacak olan liman trafiğinin karşılanması için yapılması gereken ön hazırlıkları değerlendirdiklerini ifade ederek, toplantıya katılanlara yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

rize-limani-guvenlik-komisyonu-toplantisi-yapildi-2.jpg

Liman Başkanı Seyfettin Ceylan ise, “Rize Limanı’nı fırtına ve dalgalardan koruyan ana mendireğin güçlendirilerek, yarım kalan 300 metrelik bölümün tamamlanması ve 200 metre daha uzatılması için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nca 10 Nisan 2012'de ihale edilmişti. Ana mendirek onarım ve ikmal inşaatının yapımı bitmek üzeredir. İnşaat tamamlandıktan sonra limanımızdaki mendirek uzunluğu bin 500 metreye çıkarılarak 4 adet 550 metre uzunluğundaki ana ticaret rıhtımları ile birlikte uluslararası sefer yapan gemilere hizmet verilecektir. Tüm bu gelişmeler Rize’mizin ekonomisine istihdam ve girdi bakımından önemli katkılar sağlayacaktır. İş kapsamında uzatılacak ana mendirek önünde deniz uçağı yanaşma yeri ve heliport pisti yapılması ile ilgili inşaat çalışmaları devam etmektedir. 2013 yılında yenilenme sözleşmesi imzalanan projenin Eylül 2014 tarihine kadar diğer çalışmalarla birlikte tamamlanacaktır.” diye konuştu.

rize-limani-guvenlik-komisyonu-toplantisi-yapildi-1.jpg

Toplantıda; daha önceki toplantılarda alınan kararlar ile liman işletmelerinin istatistik verileri değerlendirilerek, daha sonra gündemde bulunan maddeler ele alındı.