Rize Lojistik Merkezi İhaleye Çıkıyor. Rize Milletvekili Muhammed Avcı'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Lojistik Merkez Teşekkürü

Rize Lojistik Merkezi İhaleye Çıkıyor. Rize Milletvekili Muhammed Avcı'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Lojistik Merkez Teşekkürü
AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Rize’nin uzun süredir beklediği Lojistik Merkez için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ihale müjdesini verdiğini belirterek, Lojistik Merkezin Rize’ye kazandırılması dolayısıyla Erdoğan’a teşekkür etti.

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Rize’nin İyidere ilçesinde yapılması planlanan Lojistik Merkez için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na talimat verdiğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakın zamanda lojistik merkezin ihalesinin yapılacağını söylediğini müjdeledi. Avcı, Türkiye’yi Orta Doğu'ya ve sıcak denizlere bağlayabilecek çok önemli mega bir projenin temelinin çok yakın süreçte atılacağından lojistik merkezin Rize’ye kazandırılması dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yürekten teşekkür etti.

Rize Milletvekili Muhammed Avcı, lojistik merkezle birlikte Rize’deki yatırımları değerlendirmek üzere pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüklerini ifade ederek, bu görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bakan Beye talimat verdim. Artık ihalesini yapacağız” müjdesini verdiğini söyledi.

İyidere Lojistik Merkez Projesi ile ilgili son aşamaya gelindiğini, ihale süreci ve akabinde temel atmanın yakın tarihlerde yapılacağını belirten Milletvekili Avcı, daha önce imar planlarının onaylanması ve ÇED raporunun geçmesi ile ilgili süreci kamuoyuyla paylaştıklarını kaydederek, “Lojistikle ilgili artık son aşamadayız. İlgili süreçleri daha önce açıklamıştık. Yaklaşık 1,5-2 yıldır milletvekilliğimiz başladığı andan itibaren en yoğun takip ettiğimiz konulardan bir tanesi lojistik merkez projemizdi. Ve bugün artık son noktadayız. Dün (Pazartesi) Sayın Cumhurbaşkanımızla bir vesileyle görüşme yapmıştık. Hem çay konusuyla ilgili hem Rize'ye gelecek müstahsillerle ilgili görüşmelerimizi yaparken Sayın Cumhurbaşkanımızla yatırımlarla ilgili de bir değerlendirme yaptık. Lojistik Merkezle ilgili konuyu arz ettiğim zaman “artık ihalesini yapacağız” dedi. Bakan beye de talimatı verdi. Dolayısıyla takibi bize kaldı. İnşallah en kısa zamanda ihaleye çıkması ile ilgili takibi yapacağız ve Rize artık uzun zamandır konuştuğu, olgunlaştırdığı ve Rize’yi de stratejik olarak çok önemli bir noktaya taşıyacak olan bu mega projede inşallah çok yakın bir zamanda temel atılması vesilesiyle sahip olmuş olacak. “ dedi.

Milletvekili Avcı, Lojistik Merkezin ihale sürecine gelmesinin heyecanı ve gururunu yaşadıklarını kaydederek, Lojistik Merkez Projesinin yatırım programına alınması kararının ilk olarak Resmi Gazete’de yayınlandığı anda TBMM bahçesinde milletvekillerinin bulunduğu bir ortamdaki sevincinin görülmeye değer olduğunu kaydederek, “Bizim için çok heyecan verici bir durum. Lojistik Merkezimizin yatırım programına alınma kararını ilk ki Resmi Gazete'de yayınlattığımız zaman meclis bahçesinde milletvekillerimizin olduğu bir ortamdaki sevinç durumumu inanın görmenizi isterdim. Çünkü yıllardır emek verdiğiniz bir konu, Rize’nin beklediği bir konu, hemşehrilerimizin beklediği bir konu, vatandaşlarımızın beklediği bir konu ve bu konuyla ilgili bu kadar önemli bir mesafeyi alabilmek bizim sırtımızdaki yükü de hafifletti. Onca zaman verdiğiniz uğraş, çektiğiniz meşakkat bambaşka bir sevince dönüşüyor. Dolayısıyla çok bahtiyarım, çok mutluyum.” Diye konuştu.

Lojistik merkezin ihalesinin en kısa süreçte gerçekleştirileceğini kaydeden Milletvekili Avcı, “Lojistik merkezle ilgili inşallah en kısa zamanda ihale süreci de gerçekleşecek ve lojistik merkez inşasına başlamış olacağız. Tabi lojistik merkezi sadece bir lojistik merkez değil. Vatandaşlarımızın daha rahat algılayabilmeleri açısından -tabii önümüzdeki süreçte Rize bu konuyu tartışacak konuşacak- Türkiye’yi Orta Doğu'ya bağlayabilecek, Türkiye'yi sıcak denizlere bağlayabilecek çok önemli bir projenin temeli atılıyor ve bu konuda da Sayın Cumhurbaşkanımıza hakikaten canı gönülden teşekkür ediyorum. Bu ufukta Sayın Cumhurbaşkanımıza aittir, bu vizyonda Sayın Cumhurbaşkanımıza aittir. Bizzat Sayın Cumhurbaşkanımızın en başından itibaren fikrini ortaya attığı, takip ettiği ve bizim de onun talimatları ile beraber takip ettiğimiz, olgunlaştırdığımız, bugün de son noktasına getirdiğimiz bir proje oldu. Artık bakan beyle Ulaştırma ve Altyapı Bakanımızla zaten yarın (Çarşamba) telekonferans yoluyla bir toplantı yapacağız Sayın Valimizle, belediye başkanımız, il başkanımız ve milletvekillerimizle beraber. Rize’nin yatırımlarını değerlendirirken en önemli gündem maddelerinden bir tanesi bu olacak. Bu vesileyle hemşehrilerimize de bunu özellikle iletmek isterim. Hepimizin gözü aydın diyorum” şeklinde konuştu.

Avcı, Kalkandere ilçesinde yer alan Organize Sanayi Bölgesinin lojistik merkezle entegre edilmesi gerektiğini ifade ederek, bu entegrenin sağlanmasıyla Ovit hattı ile lojistik merkez ve organize sanayi bölgesinin genişletilmesinin sağlanmasıyla en az 5 bin kişilik yeni istihdam kapısının açılacağını kaydederek, “Bu bizim için son derece önemli. Ayrıca bu hattı, Ovit hattını çok iyi kullanabilmemiz lazım. Orası çok stratejik yol, o stratejik yolu çok stratejik bir yatırımla taçlandırıyoruz ve o yol üzerinde de bizim organize sanayi bölgemiz var. Rize’nin çok önemli bir ticaret aksı, taşımacılık aksı, lojistik aksı oluşabilmesi için bütün şartlar tamamlanmış oluyor. Esasında bir üst vizyon olan bu vizyonu Sayın Cumhurbaşkanımıza borçluyuz. İnşallah organize sanayi bölgemizi de genişletebilirsek ki genişleteceğiz, onunla ilgili de adımları atacağız. Lojistik merkezimizi de bitirdiğimiz anda bizim stratejik yolumuz da tam anlamıyla hizmete girdiği anda ben çok ciddi bir istihdam kapısının Rize’de aralanacağını ve en az 5000 kişilik ekstra bir istihdam sağlayacağımızı düşünüyorum” dedi.