Rize Makina Mühendisleri Odası'nda Orhan Başdemirci Dönemi

Rize Makina Mühendisleri Odası'nda Orhan Başdemirci Dönemi
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Makina Mühendisleri Odası (MMO) Rize İl Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanlığı’na Orhan Başdemirci atandı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Makina Mühendisleri Odası Rize İl Temsilciliği Yürütme Kurulu göreve başladı. Makine Mühendisleri Odası Rize İl Temsilciliği’nde atama yoluyla görev değişimi yaşanırken, İl Temsilciliği Başkanlığına Orhan Başdemirci getirildi.

Orhan Başdemirci'nin Rize İl Temsilcilik Yürütme Kurulu Başkanı olduğu TMMOB Makina Mühendisleri Odası Rize İl Temsilciliği Yürütme Kurulu şu isimlerden oluştu: Başkan: Orhan Başdemirci, Sekreter: Semih Doğan Yıldız , Sayman: Enes Yazar, Yönetim Kurulu Üyeleri; Ömer Güzel, Emre Uçak , Ethem Hünkar Yılmaz, Çağrı Solmaz, Melis Baştopçu, Canberk Parılyıldız ve Özge Okur’dan oluştu.

Başkan Orhan Başdemirci yaptığı açıklamada, “Makina Mühendisleri Odası’na yurt içinde ve yurt dışında Makina, Endüstri, İşletme, Uçak, Havacılık, Uzay, Mekatronik, Sistem, İmalat, Üretim, Üretim Tekniği, Üretim Sistemleri, Otomotiv, Endüstriyel Tasarım, Enerji Sistemleri, Makina ve İmalat ile Raylı Sistemler Mühendisliği bulunmakta olup, Rize İl Temsilciliğimizde toplam üye sayımız 293, Öğrenci üye sayımız 26'dır. Yürütme Kurulu olarak; öncelikle üyelerimiz, üniversite, sivil toplum kuruluşları, odalar, yerel yönetimler, sanayi odası ve diğer tüm kamu kurum ve kuruluşları ile dayanışma içinde olacaklarını ifade ederek; Mesleğimize ve meslektaş sorunlarına sahip çıkarak, üyelerimiz ve kamu yararları doğrultusunda çalışmalarımızı yürüteceğiz.

TMMOB Makine Mühendisleri Odamız, Anayasa’nın 135. Maddesi doğrultusunda çıkarılan 6235 sayılı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği kanununa göre 1954 yılında kurulmuş, kamu kurum niteliği taşıyan bir meslek kuruluşudur. Ayrıca Türkiye'de en fazla üyeye sahip mühendis meslek odası Makine Mühendisleri odasıdır. Bizler bu görevlerde gönüllülük esasına dayalı olarak bulunuyoruz” dedi.

2006 yılından beri Makina Mühendisleri Odası'nın Rize İl Temsilciliği görevini Metin Bıçakçı yürütüyordu.

makina-muhendisleri-odasi-rize-il-temsilciligi-yurutme-kurulu-baskani-orhan-basdemirci-2.jpg

Haber: Cevahir Topaloğlu

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
3 Yorum