Rize Manavın Ezanıyla İftar Açtı - ÖZEL

Rize Manavın Ezanıyla İftar Açtı - ÖZEL
Rize'de bu kez heryıl alışılagelmiş olayın tersi oldu. İftar saatinde her yıl kazayla birkaç kez orucu erken açan Rizeliler, bu kez ...

İftar saatinde her yıl kazayla birkaç kez orucu erken açan Rizeliler, bu kez 7 dakika gecikme ile manavcının okuduğu ezan ile iftarlarını açmak zorunda kaldı. Rize'de bu kez iftar vaktinde ezan erken değil 7 dakika geç okundu. Ancak geç okunan ezanı diyanet yada cami görevlisi değil ilçede manav işleten bir vatandaş okudu.

Rize'nin Derepazarı ilçesinde yaşayan vatandaşlar dün akşam iftarlarını cami görevlisi olmayışı yüzünden, ezanın okunmadığını fark eden ilçedeki bir manav işleticisi vatandaşın camiye giderek vaktinden 7 dakika sonra ezanı okumasıyla iftarlarını açabildi.

Derepazarı ilçe merkezinde birbirlerine çok yakın halde yaklaşık 250 metre mesafede 3 cami bulunuyor. Cami görevlileri aralarında anlaşarak iftar saatinde ezanlar karışmasın diye nöbetleşerek sırasıyla akşamları ezan okuyordu. Ancak dün akşam sırası gelen camide görevlinin bulunmaması dolayısıyla ezan okunmadı. Ezanın okunmadığını fark eden bir vatandaş camiye giderek 7 dakika sonra ezanı okudu. Bazı vatandaşlar saat vakti girdiğini görünce iftarlarını açarken bazı vatandaşlar ise henüz ezan okunmadı diye ezanın okunmasını bekledi ve 7 dakika gecikmeli okunan ezanın ardından iftarlarını açtılar.

Derepazarlı bazı vatandaşlar ise iftar ve sahur dönemlerinde görevliler ezanı bir iki dakika erken yada geç okuyordu zaten. Ancak bu kez görevlilerin olmayışı yüzünde manav arkadaşın 7 dakika sonra ezanı okumasıyla iftarımızı geç açmak zorunda kaldık.” diye tepki gösterdi.

İlçe Müftülüğü’nden ise konu hakkında “Dün akşam görevli arkadaşın hastanede tedavi görmekte olan babasının rahatsızlığının nüksetmesi sonucu o telaşla camiye geç kalacağını diğer görevlilere bildirmeyi unutması nedeniyle başka bir görevli tarafından 3 dakika gecikmeli olarak ezan okundu” bilgisi verildi.

olay53 - ÖZEL -