Rize Merkezli 3 İlde El-Nusra Operasyonu 4 Gözaltı 2 Tutuklama

Rize Merkezli 3 İlde El-Nusra Operasyonu 4 Gözaltı 2 Tutuklama
Rize merkezli 3 ilde gerçekleşen operasyonda terör örgütü El Nusra mensubu olduğu iddia edilen 2 kişi tutuklandı.

Rize İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün Gaziantep ve İstanbul bağlantılı operasyonunda biri Çayeli ilçesinde, diğeri İstanbul’da olmak üzere El Nusra üyesi olduğu iddia edilen 2 kişi yakalandı. Terör örgütünün 2 üyesinin Gaziantep’ten suça sürüklemek istediği 2 çocuk da Gaziantep’te yakalandı.  A.S. ve İ.S. "Terör Örgütü Üyesi Olmak" suçundan tutuklanırken, N.U. ve E.S.P. adlı çocuklar adli kontrol şartı ve yurt dışı çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

Alınan bilgiye göre, Rize Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülmekte olan 2016/607 numaralı soruşturma kapsamında Rize Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekiplerince yürütülen çalışmalarda A.S'nin İ.S. ile birlikte yaşı küçük N.U. ve E.S.P. adlı çocukları suça sürükleyerek Hatay'dan yasa dışı yollarla çatışma bölgelerine geçiş yapacağı tespit edildi.

Rize, İstanbul ve Gaziantep'te ortaklaşa gerçekleştirilen operasyonlarla A.S. Rize'de, İ.S. İstanbul'da, suça sürüklenen yaşı küçük 2 çocuk N.U. ve E.S.P. ise Gaziantep'te gözaltına alınarak Rize'ye getirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından A.S. ve İ.S. sevk edildiği mahkemece "Terör Örgütü Üyesi Olmak" suçundan tutuklanırken, N.U. ve E.S.P. adlı çocuklar adli kontrol şartı ve yurt dışı çıkış yasağı konulmasının ardından ailelerine teslim edildi.