Rize Merkezli 4 İlde FETÖ Operasyonu. RİSİAD Eski Başkanı ile Birlikte 4 Kişi Göz Altına Alındı

Rize Merkezli 4 İlde FETÖ Operasyonu. RİSİAD Eski Başkanı ile Birlikte 4 Kişi Göz Altına Alındı
Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik hakkında gözaltı kararı bulunan 7 kişiden Rize merkezli 4 ilde yapılan operasyonda 4 kişi gözaltına alındı.

Rize'de "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması"na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında Rize merkezli 4 ilde yapılan operasyonda Rize Sanayici ve İş Adamları Derneği (RİSİAD) Eski Başkanı Enver Ak’ın da aralarında bulunduğu 4 kişi göz altına alındı.

Rize Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma çerçevesinde hakkında göz altı kararı bulunan 7 kişinin yakalanmasına yönelik Rize, Trabzon, İzmir ve Osmaniye illerinde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda Rize Emniyet Müdürlüğü ekiplerince RİSİAD Eski Başkanı Enver Ak ve iş adamları M.S. Rize’de, S.U. Trabzon’da, Y.K. ise Osmaniye’de gözaltına alındı. İl dışında gözaltına alınanların Rize'ye getirildiği öğrenildi. Sağlık kontrolleri yapılan zanlıların emniyetteki işlemlerinin devam ettiği kaydedildi.

Operasyonda, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kurulan örgüte üye olmak, terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek" ile suçlanan şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda çeşitli materyallara incelenmek üzere el konulurken, diğer şahısların yakalanma çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.