Rize Merkezli 6 İlde ByLock Operasyonu 30 Gözaltı

Rize Merkezli 6 İlde ByLock Operasyonu 30 Gözaltı
Rize merkezli 6 ilde gerçekleştirilen operasyonda 30 kişi gözaltına alındı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Rize merkezli 6 ilde yapılan operasyonda "ByLock" kullandıkları tespit edilen 30 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Rize Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ve Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, terör örgütü mensuplarının gizli ve örgütsel görüşmelerde kullandıkları "ByLock" programı kullanıcısı 32 kişinin yakalanmasına yönelik Rize merkezli, Ankara, Mersin, İzmir, Trabzon ve Kahramanmaraş'ta eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

Operasyonda, 1 emekli emniyet amiri, haklarındaki soruşturma nedeniyle açığa alınan 1 komiser ve 5 komiser yardımcısı, 14 polis memuru, 3 astsubay, 1 uzman çavuş, 2 özel güvenlik görevlisi ve 3 özel sektör çalışanı toplam 30 kişi gözaltına alındı.

Bu arada, ev ve işyerlerinde arama yapılan zanlıların telefon ile bilgisayarlarının yedek bilgilerine ulaşıldığı, çeşitli belgelere de el konulduğu öğrenildi.

Zanlıların bağlı bulundukları illerde sağlık kontrollerinin ardından Rize'ye getirildiği, İl Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ise devam ettiği bildirildi.

Öte yandan, soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı çıkarılan bir öğretmen ve bir özel güvenlik görevlisinin ise aranmasına devam ediliyor.