Rize Merkezli 6 İlde FETÖ Operasyonu 5 Kişi Tutuklandı

Rize Merkezli 6 İlde FETÖ Operasyonu 5 Kişi Tutuklandı
Rize merkezli 6 ilde gerçekleşen FETÖ/PDY operasyonunda 5 kişi tutuklandı, 2 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 1 kişi ise aranıyor.

Alınan bilgiye göre, Rize Cumhuriyet Başsavcılığı’nın FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne yönelik çalışmaları kapsamında Rize Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Rize Merkezli Bursa, Balıkesir, Kocaeli, Trabzon ve Denizli illerinde yapılan eş zamanlı operasyonda aralarında BYLOCK kullananların da olduğu 7 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınırken, 8 kişinin ev ve işyerlerinde arama yapıldı. Yapılan arama sonucunda dijital materyallere ve dokümanlara mahkeme kararı ile el konuldu. Bir kişinin yakalanmasına yönelik çalışmalar ise devam ediyor.

İl dışında gözaltına alınıp mahkemeye sevk edilen M. İ. Bursa’da, N. B. Balıkesir’de çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, F. S. Kocaeli’de, A. E. ise Denizli’de çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Rize’de gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından Rize Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen A. M., C. K. ve M. B. tutuklanarak Kalkandere L Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.