Rize Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri Akıl Oyunları Üretti

Rize Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri Akıl Oyunları Üretti
Girişimcilik Haftası etkinlikleri kapsamında Rize Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri akıl oyunları üretti.

İş Dünyası ve işadamlarını topluma daha yakından tanıtmak ve özellikle gençleri girişimciliğe özendirmek ve ülkemizin ihtiyacı olan sürdürülebilir bir ekonomik büyüme sürecinde iş kurma kabiliyetine sahip girişimcilere her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunun farkında olarak, girişimciliğin yenilikçilik – yaratıcılık performansını daha çok öne çıkarmak ve bu sürece katkıda bulunmak amacıyla Mart ayının ilk haftasında kutlanmakta olan Girişimcilik Haftası dolayısıyla Rize Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından etkinlik düzenlendi.

Okulun Pazarlama ve Perakende bölümü öğrencileri, öğretmenleri Asuman Bilgin Yurdaöz eşliğinde ürettikleri geometrik ve mekanik akıl oyunlarını etkinlikte sergiledi. Büyük beğeni toplayan etkinlikte üretilen akıl oyunları da davetlilerle birlikte öğrenciler ve öğretmenlerin satışına sunuldu.

Etkinlik ile ilgili Öğretmen Yurdaöz, “Girişimcilik, mal veya hizmet üretimi için üretim faktörlerinin bir araya getirilerek, ekonomik fırsatların yeni değerlere dönüştürüldüğü organizasyonun oluşturulmasıdır. Bu amaçla, girişimcilik haftasında Pazarlama ve Perakende öğrencilerimiz geometrik ve mekanik akıl oyunları üretti. Bu oyunlar Hanoi kulesi, Soma küpü ve T- Tangram'dır. Üretilen oyunların tamamı ahşap malzemeden oluşturulmuştur. Ambalajlaması ve etiketlemesi yapılmıştır. Hazırlanan oyunlar öğrencilere, öğretmenlere ve gelen misafirlere tanıtılarak, satışı gerçekleşmiştir. Öğrenciler hem üretim yapmanın hazzını yaşamış hem de satış yaparak pazarlama unsurlarını gerçekleştirmişlerdir. Yapılan etkinlik ile öğrencilerde girişimcilik bilinci oluşturularak, ileride ülke ekonomisine katkı sağlayacak fikirler geliştirmeleri ve uygulamaları amaçlanmıştır.” dedi.

rize-mesleki-ve-teknik-anadolu-lisesi-ogrencileri-akil-oyunlari-uretti-(2).jpgrize-mesleki-ve-teknik-anadolu-lisesi-ogrencileri-akil-oyunlari-uretti-(3).jpgrize-mesleki-ve-teknik-anadolu-lisesi-ogrencileri-akil-oyunlari-uretti-(1).jpg