Rize Meydan Parkı Çalışmaları Neden Durduruldu?

Rize Meydan Parkı Çalışmaları Neden Durduruldu?
Rize’de 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’ndaki yenileme çalışmalarının neden durdurulduğu açığa kavuştu.

31 Mayıs 2015 tarihinde Rize Cumhuriyet Meydanında (15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydan) bulunan Emniyet Müdürlüğü ek binasının (Rize Cumhuriyet Karakol Binası) yıkımı ile fiili olarak başlayan, 22 Aralık 2016 tarihinde Atatürk Heykeli’nin meydandan taşınmasıyla inşaat safhasına geçilen, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’ndaki inşaat çalışmaları bir süre önce durduruldu. Çalışmaların neden durdurulduğu kentte merak konusu olurken, vatandaşlar çalışmaların Rize Belediyesi’nin içinde bulunduğu ekonomik kriz nedeniyle durdurulduğunu iddia etmişti. Ancak meydandaki çalışmaların durdurulmasının ekonomik nedenlere dayanmadığı, temel kazımı sırasında kaynaklanan teknik sorunlar nedeniyle durdurulduğu öğrenildi.

meydan-rize-3.jpg

Edinilen bilgiye göre, kanal kazısı çalışmaları devam ederken zemindeki sıvılaşmadan kaynaklanan ankraj tutmayışı nedeniyle kazık çakım sisteminde projede değişikliğe gidildi.  Çalışmalar kapsamında meydanda yeniden zemin etüdü ve yeni bir sondaj çalışması yapılacak. Yapılacak çalışmaların ardından ise kazık çakım projesinde değişiklikler olacak ve akabinde çalışmaların tekrar başlayacağı öğrenildi.

9 milyon 438 bin liraya mal olacak Rize Meydan Parkı Projesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanırken, meydanın altında 296 araçlık otopark olacak

meydan-rize-1.jpgmeydan-rize-2.jpg