Rize Meydan Projesi Bu Kez Kamulaştırma Engeline Takıldı

Rize Meydan Projesi Bu Kez Kamulaştırma Engeline Takıldı
Rize Meydan Projesi şimdi de eski Ses Sineması binasının kamulaştırma bedelinin henüz ödenmemesi engeline takıldı.

Yapımına 2 yıl önce başlanan ve geçtiğimiz yıl Aralık ayında meydandaki Atatürk Heykeli'nin valilik önüne taşınması ile tartışmalara konu olan Rize Meydan Projesi şimdi de eski Ses Sineması binasının kamulaştırma bedelinin henüz ödenmemesi engeline takıldı.

Rize'de Cumhuriyet Meydanı olarak bilinen ardından 15 Temmuz Darbe girişimi sonrasında ismi 15 Temmuz Demokrasi Meydanı olarak değiştirilen meydan projesine bir türlü başlanılamadı. Yapımına 31 Mayıs 2015 tarihinde meydanda bulunan Emniyet Müdürlüğü ek binasının yıkımı ile fiili olarak başlayan ve 2 etap halinde 2 yılda tamamlanacağı açıklanan projede zeminden su çıkması sonucu çalışmalara ara verilmişti. Yeni yapılan düzenleme ile proje değişikliğine gidilerek takviye fore kazıklar çakılacağı ve tek kat olan otopark projesinin 2 katına çıkarılacağı açıklanmıştı. Kanal kazısı çalışmaları devam ederken zemindeki sıvılaşmadan kaynaklanan ankraj tutmayışı nedeniyle kazık çakım sisteminde projede değişikliğe gidilmişti. Çalışmalar kapsamında meydanda yeniden zemin etüdü ve yeni bir sondaj çalışması yapılırken, şimdi de bu sorunlara sinema salonu eklendi. Eski Ses Sineması'nın projeye dahil edilmesi düşüncesinde sinema sahipleri ile anlaşmaya varılamaması üzerine Bakanlar Kurulu kararı ile kamulaştırılmasının ardından Meydan Parkı inşaatı yeniden durdu. 2 kez proje değişikliğine uğrayan Meydan Projesi için yeniden proje hazırlanmaya başlandığı belirtildi. Sinema salonu ile ilgili ödeneğin hazırlandığı, sinema sahiplerine bedelin ödenmesinin ardından inşaatın yeniden başlayacağı bildirildi.

Öte yandan 9 milyon 438 bin liraya mal olacak Rize Meydan Parkı Projesi'nin yapımını Bursa Büyükşehir Belediyesi üstlenmişti.

Rize Meydan Projesi’ne Bir Türlü Başlanılamadı

Rize Meydan Projesi’ne Bir Türlü Başlanılamadı