Rize Meydan Projesinde İlk Adım Atıldı

Rize Meydan Projesinde İlk Adım Atıldı
Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Cumhuriyet Meydanı projesi için harekete geçti.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın konuğu olarak Rize Cumhuriyet Meydan Projesini yapmak üzere Rize’ye gelen Bursa Büyükşehir Belediyesi  Teknik heyetinden Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar, Mimar Ali Tuğcu, Gökhan Tudan ve bilirkişi Engin Çelik‘i; Başkan Kasap,  Başkan Yardımcıları Mustafa Altay, İsmail Hakkı Soba, Şakir Mollayakupoğlu ve Ak Parti İl Başkan Vekili Ahmet Dokumacı ile birlikte makamda karşıladı.

bursa-buyuksehir-belediyesi-rize-meydan-projesi-icin-ekibi-rizede-(1).jpg

bursa-buyuksehir-belediyesi-rize-meydan-projesi-icin-ekibi-rizede-(2).jpg

TEKNİK HEYET YERİNDE İNCELEME YAPTI

Bilindiği üzere 25 Nisan’da  Bursa'da Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Rize Milletvekili Hasan Karal ve Belediye Başkanı Reşat Kasap, Cumhuriyet meydan projesini görüşmüş, maliyeti 10 Milyon TL’ye yaklaşan Rize Cumhuriyet Meydan projesinin  yeni bir kimliğe kavuşacağını bildirmişti. Beklenen, Bursa Büyükşehir Belediye Teknik  heyeti bugün Rize’de Cumhuriyet Meydanı projesini yerinde inceledi.

020.jpg

BAŞKAN KASAP, HALKIMIZLA  EL ELE VERİP PROJEMİZİ TAMAMLAYACAĞIZ

İncelemelerin ardından konu ile ilgili bir açıklama yapan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap; "Projelerimiz arasında yer alan Rize Cumhuriyet Meydanını yeniden düzenleyeceğimizin sözünü vermiştik. Bu doğrultuda Sayın Bakanımız Hayati Yazıcı'nın bilgisi dahilinde Bursa Büyük Şehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile bir görüşme yapmıştık. Seçim sonrasında da Sayın Rize Milletvekilimiz Hasan Karal ve Rize Belediyesi Başkan Yardımcımız Mustafa Altay'la birlikte Bursa Büyük Şehir Belediyesini ziyaret ettik.

021.20140501190107.jpg

Meydan projemizin alt yapı çalışmasıyla ilgili ilk adımları attık. Rize ile Bursa arasında öncelikle kardeş şehir olma protokolünü imzalayacağız. Bu çalışmamızın akabinde de Bursa'dan teknik heyetimizle birlikte Cumhuriyet meydanında incelemelerimizi başlatmış bulunmaktayız. Meydanımızı yenileme çalışmalarına ilk adımı atıyoruz. Bundan sonraki süreçte projenin daha sonraki adımları gerçekleştirilecektir. Rize hepimizin şehri olmakla beraber bu çalışmalar süresi içerisinde halkımızdan da bir miktar anlayış bekleyerek, halkımızı mağdur etmemek için göstereceğimiz gayret içerisinde bu projemizi el ele vererek inşallah kısa süre içerisinde hayata geçirmeyi hedefliyoruz" dedi.

bursa-buyuksehir-belediyesi-rize-meydan-projesi-icin-ekibi-rizede-(3).jpg

bursa-buyuksehir-belediyesi-rize-meydan-projesi-icin-ekibi-rizede-(8).jpg

bursa-buyuksehir-belediyesi-rize-meydan-projesi-icin-ekibi-rizede-(7).jpg