Rize Meydanı Bu Kez Cuma Namazını Kılmak İsteyenlerle Doldu Taştı

Rize Meydanı Bu Kez Cuma Namazını Kılmak İsteyenlerle Doldu Taştı
Rize'de Kovid-19 salgını nedeniyle merkez, ilçe merkezleri ve köylerde belirlenen cami ve bazı yerlerde sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uygun şekilde cuma namazı kılındı.

Rize'de tüm siyasi partilerin mitinglerinin yapıldığı 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı bu kez normalleşme süreci kapsamında ilk kez Cuma namazına ev sahipliği yaptı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında 13 Mart tarihinden bugüne geçen yaklaşık 2,5 aylık sürede camilerde namaz kılmak yasaklanmıştı. Normalleşme planları kapsamında bugün ilk kez cemaatle birlikte tüm Türkiye'de belirlenen alanlarda Cuma namazı kılındı.

Alınan tedbirler doğrultusunda, kent merkezinde namaz için belirlenen Şeyh Camii önünde bulunan 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda maskesini takıp seccadesini yanında getiren vatandaşlar, sosyal mesafe kuralları çerçevesinde namaz kıldı.

Meydanda İl Müftüsü Naci Çakmakçı tarafından kıldırılan Cuma Namazına Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Milletvekilleri AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Muhammet Avcı ve Dr. Osman Aşkın Bak, Rize Eski Milletvekili Hikmet Ayar, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize Baro Başkanı Av. Ümit Peçe, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu Üyesi Av. Harun Mertoğlu da katıldı.

Rize Belediyesi ve İl Müftülüğü ekiplerince de namaza gelen vatandaşlara maske, el dezenfektan ve tek kullanımlık seccade verildi.

Sosyal mesafe gözetilerek namaz için saf tutan vatandaşlar, namazın ardından alandan ayrıldı.

Rize Valisi Kemal Çeber, namazın ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, cemaat ile namaz kılmayı çok özlediklerini belirterek, "Cuma namazını çok özlemişiz. Ciddi bir imtihandan geçiyoruz. Rabbim en kısa zamanda tamamıyla camilerimize ve cuma namazlarımıza kavuşmayı nasip etsin. Allah ezanlarımızı dindirmesin. Rizemizde sorunsuz bir şekilde namazımızı kıldık. Buradan da gördük ki herkes çok özlemiş." diye konuştu.

Rizeliler, 2,5 ay aradan sonra Cuma namazı kılmış olmanın sevincini yaşadıklarını belirterek mutluluklarını dile getirdiler.

Öte yandan il genelinde 444 cami ve cami avlusunda Cuma Namazı kılındı.

rizede-cuma-namazi,-salgin-sonrasi-ilk-kez-kilindi.jpg