Rize Meydanı Cuma Namazı İçin Hazırlanıyor

Rize Meydanı Cuma Namazı İçin Hazırlanıyor
Rize’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında Cuma Namazının kılınacağı 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı, Cuma Namazı için hazırlanıyor.

Rize merkezde Şeyh Cami önündeki 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında Cuma Namazı kılınması için hazırlıklar yapılıyor.

İl Müftülüğü ve Rize Belediyesi görevlilerince meydanda seccadelerin sosyal mesafe kurallarına göre serileceği bant şeritler çekiliyor. Meydana minber de yerleştirildi.

Resime doğru namaz kılmak mekruh olduğundan meydanda yer alan ve kıble yönünde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resminin üzeri Türk Bayrağıyla kapatıldı.

Cemaatle namaz kılmak isteyenlerin, alınan tedbirler kapsamında abdestlerini evlerinde almaları, seccadelerini yanlarında getirmeleri, maske takmaları ve sosyal mesafeyi korumaları gerekiyor.

Öte yandan Şeyh Cami şadırvanlarının sularının saat: 11.30’dan itibaren kesileceği ve abdest almak için şadırvan önünde oluşacak yoğunluğun önüne geçileceği öğrenildi.

rize-meydani-cuma-namazi-icin-hazirlaniyor-(2).jpgrize-meydani-cuma-namazi-icin-hazirlaniyor-(3).jpgrize-meydani-cuma-namazi-icin-hazirlaniyor-(1).jpgrize-meydani-cuma-namazi-icin-hazirlaniyor-(4).jpgrize-meydani-cuma-namazi-icin-hazirlaniyor-(5).jpgrize-meydani-cuma-namazi-icin-hazirlaniyor-(6).jpg