Rize Meydanına Şehitler Anıtı Dikilecek

Rize Meydanına Şehitler Anıtı Dikilecek
Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize Meydan Projesi kapsamında 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanına Şehitlik Anıtı dikeceklerini söyledi.

15 Temmuz akşamı Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından Ankara ve İstanbul’daki darbe girişimine karşı mücadele ederken şehit düşen Rizeli vatandaşlarımıza Rize Belediyesi'nden büyük vefa. Başkan Kasap, Şehitlerimizin isimlerinin ilelebet yaşatılması için Rize Meydanına Şehitlik Anıtı dikileceğini açıkladı.

Belediye Başkanı Kasap, Türk Milletinin her dönemde yapılan oyunları bozduğunu bundan sonra da bozmaya devam edeceğini 15 Temmuz akşamı bütün dünyaya bir kez daha gösterdiğini ifade ederek, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla 15 Temmuz akşamında meydanlara inerek Sayın Cumhurbaşkanımızın 2. bir talimatına kadar meydanları boş bırakmayıp demokrasi nöbetlerine katılarak demokrasiye sahip çıkan tüm vatandaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Demokrasi şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehit aileleri ile yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza ise bir kez daha acil şifalar diliyorum. Rize Belediyesi olarak Rize Meydan Projesi kapsamında darbe girişimi sırasında Şehit düşen 12 Rizeli vatandaşımız için  15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanına Şehitlik Anıtı yapacağız. Meydanda bulunan Atatürk Heykeli ise tören alanı olarak planlanan Rize Valilik binası önüne taşınacak.” diye konuştu. 

Başkan Kasap ayrıca şehitlerimizin isimlerinin Rize'de cadde ve sokaklara verileceğini de belirtti.

RİZE'DE KAPATILAN OKULLARA DA ŞEHİTLERİN İSİMLERİ

Öte yandan Fetullahçı Terör Örgütüne bağlı olduğundan kapatılan ve mülkiyeti devlete geçen okullara da Rizeli şehitlerin isimlerinin verilebileceği bilgisine ulaşıldı.