Rize Meydanında 15 Temmuz Anma Programı

Rize Meydanında 15 Temmuz Anma Programı
Rize'de vatandaşlar, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla meydanda bir araya geldi.

Rize'de, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi. 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programa vatandaşlar Türk bayrakları ile katıldı. Ayrıca, Rizeli 15 Temmuz şehitlerinin fotoğrafları alanda sergilendi.

Programda saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı ve şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu, İl Müftüsü Naci Çakmakçı dua etti.

Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması canlı olarak izlendi.

Programa Rize Valisi Kemal Çeber'in yanı sıra Belediye Başkanı Rahmi Metin, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Adem Çalış, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı ve Adalet Komisyonu Başkanı Adem Amaç, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rize Baro Başkanı Av. Ümit Peçe, Vali Yardımcıları Ahmet Dalkıran ve Abdullah Şen, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hakan Dedebağı, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt, ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, AK Parti İl Başkanı İshak Alim, MHP İl Başkanı İhsan Alkan, İYİ Parti İl Başkanı Av. Ayşegül Özyanık, kurum müdürleri ile STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Programda, saat: 00.13’te Türkiye genelinde selaların okunması ve akabinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla saat 00.13'te demokrasi nöbeti başlayacak. Saat 03.40’ta Sabah Namazı öncesi okunacak Sela ile Demokrasi Nöbeti sona erecek.

15-temmuz-rize-anma-toreni-foto-galeri.jpg