Rize Meydanındaki Atatürk Heykeli Tartışmasına Noktayı Mahmutoğlu Koydu

Rize Meydanındaki Atatürk Heykeli Tartışmasına Noktayı Mahmutoğlu Koydu
Rize Mimarlar Odası Başkanı ve Rize Belediyesi Meclis Üyesi Muhammet Mustafa Mahmutoğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Heykeli ile ilgili noktayı koydu.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize Belediyesince yürütülen "15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı Projesi" kapsamında Atatürk Heykeli ile ilgili son bir yılda kamuoyunu geren açıklamalarda bulunurken, Başkan Kasap’ın eksik açıklamalarda bulunması nedeniyle Rize Mimarlar Odası Başkanı ve Rize Belediyesi Meclis Üyesi Muhammet Mustafa Mahmutoğlu, projede yer alan ve yapılacak olanı kesin ve net bir şekilde açıklayarak tartışmalara son noktayı koydu. Mahmutoğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’na yapılacak 15 Temmuz Şehitler Anıtının, Atatürk ve Şehitleri birleştiren bir kompozisyon çerçevesinde oluşturulacağını söyledi. Mahmutoğlu ayrıca, Başkan Kasap’ın da kamuoyuna bu açıklamayı yapması gerektiğini söyledi.

425895.jpg

SÜREÇ ÇOK KÖTÜ YÖNETİLDİ

Rize Belediyesi tarafından Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla,15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda yaptırılacak olan yenileme projesi çerçevesinde, mevcut yerinden taşınarak valilik önündeki tören alanına yerleştirilecek Atatürk Anıtı ve yine meydanda yapılacak yeni anıt konusunun son derece kötü yönetilen ve idare edilen bir süreç sonrasında, yaklaşık 1 yıldır ülke gündeminde ilimizin ve ilimizde yaşayan insanların hiç hak etmediği eleştirilere hatta hakaretlere maruz kaldığı bir platforma taşındığını kaydeden Rize Mimarlar Odası Başkanı ve Rize Belediyesi Meclis Üyesi Muhammet Mustafa Mahmutoğlu, “15 Temmuz Fetö kalkışması akabinde yurt genelinde ve ilimizde gerçekleşen bütünleşme ve bir araya gelme olgusunun zedelenmesi adına bilerek veya bilmeyerek çok büyük bir çaba olduğunu gözlemlemekteyiz. En son olarak 22 Kasım Salı günü Belediye Başkanımız Sayın Prof. Dr. Reşat Kasap’ın gazetecilere konuyla ilgili yaptığı açıklama, akabinde ulusal medyada hiç istemediğimiz bir formatta Rize’nin ve Rizeliler’in hakaretvari yorumlara ve eleştirilere uğramasına sebebiyet vermiştir.

KOLAYCA ÇÖZÜMLENECEK PROJE İNSANLARI AYRIŞTIRICI HALE GETİRİLDİ

Süreç başından beri çok kötü yönetilmiş, ilimizin gelişmesi ve düzenlenmesi adına yararlı olacak ve şehrin bileşenleriyle istişare halinde kolayca çözümlenebilecek bir proje, gündeminden saparak insanları ayrıştırıcı bir hale dönüşmüştür. Bu durumdan parti ayrımı göstermeden her çevreden vatandaşımızın rahatsız olduğu bir aşikardır. Rize ve Rizeliler hem Dinine hem de Türkiye Cumhuriyeti’nin Banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e bağlıdır. Bunların hilafında akla hayale gelmeyen aşağılayıcı eleştirilere bu ili ve ilde yaşayanları maruz bırakmaya kimsenin hakkı yoktur.” dedi.

Mahmutoğlu, Rize aleyhine meydana gelen gelişmelerden sonra Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın meydanda yapılacak Şehitler Anıtının Atatürk ve Şehitleri birleştiren bir kompozisyon çerçevesinde oluşturulacağını kamuoyuna açıklaması gerektiğini ifade ederek, “Bu saatten sonra yapılacak işlem , Belediye Başkanı Prof.Dr.Sayın Reşat Kasap tarafından , 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’na yapılacak Anıtın, Atatürk ve Şehitleri birleştiren bir kompozisyon çerçevesinde oluşturulacağının tüm kamuoyuna duyurulmasıdır.” diye konuştu.