Rize Mhp'de Birben Beklentisi

Rize Mhp'de Birben Beklentisi
Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) Rize’de ki güçlü isimlerinden Serkan Birben’in Şubat ayı içerisinde yapılacak olan İl Başkanlığı Kongresi’nde aday olması bekleniyor.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) yaklaşan genel seçim öncesi Rize’de İlçe kongrelerini tamamlarken şimdi İl Başkanlığı Kongresi’ne hazırlanıyor.

Eski MHP İl Başkanı Zeki Mayi ve yönetiminin Genel Merkez kararı ile görevden alınmasının ardından İl Başkanlığı görevine atanan Cem Kazmaz’ın İl Kongresi’de aday olmaması bekleniyor. Kazmaz’ın milletvekili aday adayı olmaya hazırlandığı söylentiler arasında.

BİRBEN EN GÜÇLÜ ADAY

Siyasi kulislerden edinilen bilgiye göre, kongenin en güçlü adaylı MHP ve Ülkücü camianın güçlü isimlerinden Serkan Birben. Uzun yıllar MHP ve Ülkü ocakları içerisinde etkin görevlerde bulunan Birben’in kongrede aday olacağına kesin gözle bakılıyor. Birben tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, geçtiğimiz günlerde Ankara’da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya gelerek adaylığı konusunu görüştüğü ve Bahçeli’den olumlu yanıt aldığı öğrenildi. Birben şuan için MHP teşkilatlarında da kongre için ön görülen tek isim. MHP ve ülkücü kuruluşlar, aynı  zamanda Elektrik ve Elektronik Mühendisi olan Birben’in teşkilat içerisinden gelen kimliği ile partiye ciddi kazanımlar getireceği beklentisinde.

BİRBEN KİMDİR?

Serkan Birben 1972 yılında Rize Pazar Şubaşı (Haçapit) köyünde doğdu. İlk orta ve lise öğrenimini Rize’de tamamlayan Birben, Karadeniz Teknik Üniversitesi elektrik elektronik mühendisliğini bitirdikten sonra askerliğini 249 dönem Van ilinde jandarma teğmen olarak tamamladı. Askerlik görevinin ardından memleketine dönen, Birben kendine ait mühendislik şirketi ile iş hayatına girdi. Evli ve 3 çocuk babası olan Birben ülkücü hareket içerisinde sırasıyla KTÜ öğrenci derneği 2. başkanlığı (1990-1995), Ülkü ocakları il 2. başkanlığı (1994-1998), MHP il yönetim kurulu üyeliği ve teşkilat başkanlığı (1998-2000), Rize merkez ilçe başkanlığı (2002-2005) ve halen MHP Rize İl Teşkilatında Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı yapmaktadır.